Raktažodžiai:

Anakardžių grietinė

Anakardžių grietinė – puiki augalinė alternatyva tradicinei. Maistingas ir švelnaus skonio pagardas tinka prie aštraus skonio maisto ir padės pagyvinti sriubas bei troškinius.

Reikės:

  • 1 stiklinės (maždaug 140 g) pernakt mirkytų anakardžių
  • Pusės stiklinės vandens (jei norite grietinėlę primenančios konsistencijos, pilkite daugiau)
  • Žiupsnelio druskos
  • Maždaug 3 v.š. citrinos sulčių

Eiga:

  1. Nuplaukite išmirkytus anakardžius. Jei pamiršote užmerkti, užpilkite riešutus verdančiu vandeniu ir po 15 minučių naudokite lyg mirkytus pernakt.
  2. Suberkite anakardžius į maisto smulkintuvą, supilkite vandenį, citrinos sultis, įberkite druskos. Viską sumalkite iki vientisos masės. Jei norisi, koreguokite grietinės skonį, papildydami mišinį druska arba citrinos sultimis.
  3. Laikykite grietinę šaldytuve ir sunaudokite per savaitę. Pagardas skaniausias tada, kai pastovi bent 2–3 dienas, nes per šį laikotarpį pradeda fermentuotis ir įgauna dar daugiau standumo.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Godai Pranytei

Nuotrauka: Micheile Henderson (Unsplash)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis