Reikės:
- 1 stiklinės (maždaug 140 g) pernakt mirkytų anakardžių
- Pusės stiklinės vandens (jei norite grietinėlę primenančios konsistencijos, pilkite daugiau)
- Žiupsnelio druskos
- Maždaug 3 v.š. citrinos sulčių
Eiga:
- Nuplaukite išmirkytus anakardžius. Jei pamiršote užmerkti, užpilkite riešutus verdančiu vandeniu ir po 15 minučių naudokite lyg mirkytus pernakt.
- Suberkite anakardžius į maisto smulkintuvą, supilkite vandenį, citrinos sultis, įberkite druskos. Viską sumalkite iki vientisos masės. Jei norisi, koreguokite grietinės skonį, papildydami mišinį druska arba citrinos sultimis.
- Laikykite grietinę šaldytuve ir sunaudokite per savaitę. Pagardas skaniausias tada, kai pastovi bent 2–3 dienas, nes per šį laikotarpį pradeda fermentuotis ir įgauna dar daugiau standumo.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Godai Pranytei
Nuotrauka: Micheile Henderson (Unsplash)