Ananasų ir bananų ledai

Šiltėjant orams naudinga turėti receptų, kurie padės atsigaivinti. Vienas iš populiarių variantų veganiškiems ledams yra vadinamieji bananų „nice-cream“, kuomet iki vientisos masės sumaltas šaldytas bananas jau primena ledų skonį. Šį kartą siūlome tokius ledus pagardinti dar ir ananasu bei kokosų pienu!

Reikės:

3-4 porcijoms

  • 320 g šviežio ananaso
  • 1 vidutinio dydžio gerai sunokusio banano
  • 120 ml kokosų pieno kietosios dalies (kremo nuo kokosų pieno skardinės viršaus)

Eiga:

  1. Ananasą supjaustyti kubeliais, bananą griežinėliais ir iš anksto užšaldyti šaldymo kameroje. Palaikyti šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
  2. Šaldytus bananą bei ananasą ir kokosų pieną sudėti į indą, kuriame malsite ledus. Tam reikėtų rankinio trintuvo arba maisto procesoriaus.
  3. Sumalti visus ingredientus iki vientisos masės.
  4. Ledus galima valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje 20-30 minučių, kad labiau sukietėtų. Laikant šaldiklyje ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmus palaikyti 20-30 minučių kambario temperatūroje, kad šiek tiek suminkštėtų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis