Reikės:
- 1 gerai sunokusio šviežio ananaso (jei neturite, tinka ir konservuotas)
- 3 v.š. augalinio sviesto
- 3 v.š. rudojo cukraus
- ¼ a.š. cinamono
- Žiupsnio druskos
Eiga:
- Nulupkite ananasą ir išpjaukite jo šerdį. Tada supjaustykite vaisių skiltelėmis – geriausiai dūmo ir pagardų skonis į ananasą įsigers, jei skiltelės nebus per daug storos.
- Prikaistuvyje pašildykite augalinį sviestą. Įmaišykite rudąjį cukrų, cinamoną ir žiupsnį druskos.
-
Pašildykite grilių ir lengvai ištepkite arba apipurkškite jį aliejumi. Jei naudojate griliaus keptuvę, pašildykite ją vidutinio stiprumo temperatūroje ir taip pat užpurškite aliejaus.
-
Tolygiai aptepkite ananaso skilteles (iš abiejų pusių) prieš tai paruoštu augalinio sviesto mišiniu. Sudėkite vaisių ant grotelių ir kiekvieną pusę pakepkite maždaug 2 minutes.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)