Raktažodžiai:

Ant grotelių keptas ananasas

Virš laužo kepti ananasai – puikus vasariškų patiekalų garnyras. Skanaukite vieną arba derinkite drauge su kitomis augalinio griliaus gėrybėmis.

Reikės:

  • 1 gerai sunokusio šviežio ananaso (jei neturite, tinka ir konservuotas)
  • 3 v.š. augalinio sviesto
  • 3 v.š. rudojo cukraus
  • ¼ a.š. cinamono
  • Žiupsnio druskos

Eiga:

  1. Nulupkite ananasą ir išpjaukite jo šerdį. Tada supjaustykite vaisių skiltelėmis – geriausiai dūmo ir pagardų skonis į ananasą įsigers, jei skiltelės nebus per daug storos.
  2. Prikaistuvyje pašildykite augalinį sviestą. Įmaišykite rudąjį cukrų, cinamoną ir žiupsnį druskos.
  3. Pašildykite grilių ir lengvai ištepkite arba apipurkškite jį aliejumi. Jei naudojate griliaus keptuvę, pašildykite ją vidutinio stiprumo temperatūroje ir taip pat užpurškite aliejaus.
  4. Tolygiai aptepkite ananaso skilteles (iš abiejų pusių) prieš tai paruoštu augalinio sviesto mišiniu. Sudėkite vaisių ant grotelių ir kiekvieną pusę pakepkite maždaug 2 minutes.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis