Reikės:
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- 100 g pievagrybių
- Žiupsnio druskos
- Žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
- ½ pakuotės (2 vnt.) „Anamma“ sojų maltinukų
- 2 burgerių bandelių
- 2 v.š. humuso
- Ryšelio šviežių salotų
- 1 gerai sunokusio avokado
- 2–4 v.š. mėgstamo padažo
- 2 pomidorų
- 1 agurko
Eiga:
- Įkaitinkite keptuvę virš vidutinio dydžio ugnies. Įpilkite šlakelį aliejaus.
- Suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite, kad jie suminkštėtų ir šiek tiek apskrustų.
- Išimkite pievagrybius iš keptuvės ir pagardinkite žiupsneliu druskos bei pipirų.
- Į tą pačią keptuvę įpilkite dar šlakelį alyvuogių aliejaus. Sudėkite „Anamma“ sojų maltinukus. Vadovaudamiesi instrukcija ant pakuotės, kepkite juos iš abiejų pusių po maždaug 5 minutes, kol maltinukai iškeps ir gardžiai apskrus. Tada išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę.
- Trumpai pakepinkite bandeles sausoje keptuvėje.
- Vidinę bandelių pusę aptepkite humusu, ant jo dėkite kelis šviežių salotų lapus, o virš jų paskleiskite keptus pievagrybius. Ant viršaus dėkite keptą „Anamma“ sojų maltinuką. Tada riekelėmis supjaustykite avokadą ir paskleiskite jas ant maltinuko. Apšlakstykite vienu arba dviem šaukštais padažo. Ant viršaus už dėkite porą pomidoro griežinėlių ir agurko riekelių ir užvožkite burgerį viršutine bandelės dalimi.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: „Anamma“ (@anamma_lietuva)
