Augalinis sūris su bazilikais

Šis augalinis skanėstas panašus į tradicinį baltą varškės sūrį ir niekuo nenusileidžia kitiems šios rūšies užkandžiams. Pagardinkite bazilikų sūrio gabalėliais sumuštinius arba namuose ruoštą picą.

Reikės:

1 didesniam arba 2 mažiems sūriams

  • 65 g anakardžių
  • 236 ml vandens
  • 1,5 a.š. (maždaug 5 g) agaro
  • 2 v.š. (maždaug 10 g) maistinių mielių
  • 1,5 a.š. (maždaug 5 g) česnako miltelių
  • 1,5 a.š. (maždaug 6 g) tapijokos krakmolo
  • 2 v.š. (maždaug 9–10 g) citrinos sulčių
  • Žiupsnio druskos
  • 1 v.š. bazilikų

Eiga:

  1. Karštame vandenyje užmerkite anakardžius ir palaikykite 15–30 minučių (jei prieš tai riešutai nebuvo užmerkti nakčiai).
  2. Nedideliame puode sumaišykite agarą su 118 ml vandens ir atidėkite (kol kas vandens neužvirkite).
  3. Sudėkite į indą mirkytus anakardžius bei visus prieskonius, užpilkite 118 ml vandens ir labai gerai sumalkite trintuvu.
  4. Sutrintą masę sumaišykite su agaro mišiniu ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs ir sutirštės. Mišiniui užvirus, pakaitinkite tik porą minučių, nes masė greitai tirštėja. Tuomet iškart paskirstykite mišinį į norimas formas.
  5. Prieš pjaustant ir patiekiant, rekomenduojame sūrį bent 1 valandą palaikyti šaldytuve.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis