Reikės:
1 didesniam arba 2 mažiems sūriams
- 65 g anakardžių
- 236 ml vandens
- 1,5 a.š. (maždaug 5 g) agaro
- 2 v.š. (maždaug 10 g) maistinių mielių
- 1,5 a.š. (maždaug 5 g) česnako miltelių
- 1,5 a.š. (maždaug 6 g) tapijokos krakmolo
- 2 v.š. (maždaug 9–10 g) citrinos sulčių
- Žiupsnio druskos
- 1 v.š. bazilikų
Eiga:
- Karštame vandenyje užmerkite anakardžius ir palaikykite 15–30 minučių (jei prieš tai riešutai nebuvo užmerkti nakčiai).
- Nedideliame puode sumaišykite agarą su 118 ml vandens ir atidėkite (kol kas vandens neužvirkite).
- Sudėkite į indą mirkytus anakardžius bei visus prieskonius, užpilkite 118 ml vandens ir labai gerai sumalkite trintuvu.
- Sutrintą masę sumaišykite su agaro mišiniu ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs ir sutirštės. Mišiniui užvirus, pakaitinkite tik porą minučių, nes masė greitai tirštėja. Tuomet iškart paskirstykite mišinį į norimas formas.
- Prieš pjaustant ir patiekiant, rekomenduojame sūrį bent 1 valandą palaikyti šaldytuve.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)