Avinžirnių sumuštinis

Šį avinžirnių mišinį galima naudoti ir salotoms ar valgyti kaip mišrainę, o jei norėtųsi pasidaryti patiekalą, kuris primintų tuną – į visą mišinį dar įdėkite šiek tiek smulkintų jūros dumblių lapų (naudojamus suši gaminimui).

Reikės:

3–4 sumuštiniams

  • 240 g virtų arba konservuotų avinžirnių (vienos skardinės)
  • 1 saliero stiebo
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 55 g marinuotų agurkėlių (+ 2 šaukštų jų skysčio)
  • Kalendros ir petražolių (abi sudėjus turėtų būti maždaug maža sauja)
  • 45 g augalinio majonezo (apie 2 šaukštų)
  • 0,5–1 šaukštelio kumino
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • Pasirinktos šviesios duonos

Eiga:

  1. Susmulkinti svogūną, salierą, agurkėlius, petražoles ir kalendrą.
  2. Avinžirnius galima sutrinti šakute ir sumaišyti su smulkintomis daržovėmis ir majonezu, prieskoniais arba, jeigu turite, sumalti rankiniu trintuvu. Jeigu smulkinsite trintuvu, visas daržoves prieš tai vis tiek reikėtų susmulkinti, o visą masę sutrinti ne iki visai vientisos masės – kad liktų šiek tiek nesmulkintų daržovių ar avinžirnių gabalėlių.
  3. Tokį mišinį galima tepti tiesiai ant pasirinktos duonos arba dar uždėti avokado, rukolos ar kitų salotų.

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis