Reikės:
3–4 sumuštiniams
- 240 g virtų arba konservuotų avinžirnių (vienos skardinės)
- 1 saliero stiebo
- 1 nedidelio raudonojo svogūno
- 55 g marinuotų agurkėlių (+ 2 šaukštų jų skysčio)
- Kalendros ir petražolių (abi sudėjus turėtų būti maždaug maža sauja)
- 45 g augalinio majonezo (apie 2 šaukštų)
- 0,5–1 šaukštelio kumino
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Pasirinktos šviesios duonos
Eiga:
- Susmulkinti svogūną, salierą, agurkėlius, petražoles ir kalendrą.
- Avinžirnius galima sutrinti šakute ir sumaišyti su smulkintomis daržovėmis ir majonezu, prieskoniais arba, jeigu turite, sumalti rankiniu trintuvu. Jeigu smulkinsite trintuvu, visas daržoves prieš tai vis tiek reikėtų susmulkinti, o visą masę sutrinti ne iki visai vientisos masės – kad liktų šiek tiek nesmulkintų daržovių ar avinžirnių gabalėlių.
- Tokį mišinį galima tepti tiesiai ant pasirinktos duonos arba dar uždėti avokado, rukolos ar kitų salotų.
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)