Avokado skrebutis su grybais

Spalvinga populiaraus augalinio užkandžio interpretacija, kuriai galite pasitelkti bet kuriuos savo mėgstamus grybus – kreivabudes, pievagrybius, portobello, eringi ir kitus.

Reikės:

  • Dėžutės mėgstamų grybų
  • Avokado
  • Žaliosios citrinos
  • Marinuotų svogūnėlių
  • Rūkytos paprikos miltelių
  • Česnako miltelių
  • Druskos
  • Sourdough duonelės

Eiga:

  1. Jei galite, iš anksto pasiruoškite marinuotus svogūnėlius. Supjaustykite, užpilkite citrinos sultimis, įberkite druskos ir gerai įtrinkite. Jei gaminsite iš anksto, palaikykite svogūnėlius šaldytuve – taip kitą dieną jų spalva bus gražesnė.
  2. Sutrinkite avokadą drauge su žaliosios citrinos sultimis ir druska.
  3. Plonai supjaustykite ir ant aukštos ugnies (nuolat maišydami) pakepinkite grybus – taip, kad iš jų beveik pilnai išgaruotų vanduo ir grybai gražiai apskrustų. Tuomet suberkite rūkytą papriką, česnaką ir druską. Kepdami grybai labai susitraukia, todėl dviem žmonėms reikėtų didesnės dėžutės.
  4. Tepkite avokado užtepėlę ant sourdough duonelės ir pagardinkite keptais grybais ir marinuotais svogūnėliais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: @ginte.vegan.foodie

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis