Reikės:
- 1 blokelio (250 g) tempės – ją galite keisti tofu arba seitanu
- 1 žaliosios citrinos sulčių
- 2 v.š. sojos padažo
- 2 v.š. sezamų aliejaus
- 3 v.š. klevų sirupo arba melasos
- 2 česnako skiltelių (susmulkintų)
- 1 v.š. imbiero šaknies (nuluptos ir susmulkintos)
- 1 citrinžolės baltosios stiebo dalies (smulkiai supjaustytos)
Eiga:
- Supjaustykite tempę ir sudėkite į orkaitei tinkamą indą su dangčiu.
- Mažame dubenyje sumaišykite visus kitus (marinatui skirtus) ingredientus ir išplakite.
- Užpilkite marinatą ant tempės, uždenkite dangčiu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis (2–8 valandoms).
- Praėjus marinavimo laikui, uždengtą indą su tempe pašaukite į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių. Po to nuimkite dangtį ir, tempę šiek tiek pavartę, kepkite dar 15–20 minučių.
- Patiekite su šviežiomis salotomis, bolivine balanda arba kitomis mėgstamomis kruopomis.
Skanaus!