Reikės:
Iešmeliams
- 1 pakelio „Garden Gourmet“ falafelių
- 1/3 ananaso arba 150 g iš anksto supjaustytų šio vaisiaus gabalėlių
- 1 cukinijos
- 1 raudonosios paprikos
- 1 raudonojo svogūno
- 1 kalendros ryšelio
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
Padažui
- 5 raudonųjų pipirų
- 3 česnako skiltelių
- 1 v.š. šviežiai tarkuoto imbiero
- 50 ml ryžių acto
- 200 ml vandens
- 150 g cukraus
- 1 v.š. krakmolo
Eiga:
- Supjaustykite iešmeliams skirtas daržoves – ananasą, cukiniją, papriką ir svogūną. Gabalėliai turėtų būti tokio dydžio, kad galėtumėte patogiai suverti juos ant iešmelių.
- Ant kiekvieno iešmelio suverkite po gabalėlį ananaso, cukinijos, paprikos, svogūno ir „Garden Gourmet“ falafelį. Suvyniokite iešmelius į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve.
- Paruoškite padažą. Nulupkite česnaką. Per pusę perpjaukite raudonuosius pipirus ir išimkite pusę jų sėklyčių (jei mėgstate aštriai, galite palikti). Sumalkite česnaką, pipirus ir imbierą maisto smulkintuvu. Tuomet prikaistuvyje užvirinkite vandens, cukraus, acto, žiupsnelio druskos ir raudonųjų pipirų masės mišinį. Atskirai su šiek tiek vandens išmaišykite krakmolą ir maišydami įliekite į prikaistuvį su karštais jame esančiais ingredientais. Darsyk užvirinkite ir, toliau švelniai maišydami, sulaukite, kol padažas sutirštės. Tada atvėsinkite.
- Sutepkite griliaus groteles aliejumi ir, sudėję ant jų daržovių iešmelius, iškepkite.
- Skanaukite drauge su padažu ir, jei mėgstate, kalendra.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)