Tiesiog supjaustykite mėgstamas daržoves panašaus dydžio gabaliukais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite prieskoniais. Šalia nepamirškite ir augalinių baltymų: šįsyk patiekalo centre – maistingoji tempė. Tai – puikus augalinių baltymų, skaidulų ir probiotikų šaltinis, išgaunamas sojų pupelių fermentacijos būdu. Tempę galima kepti orkaiteje, keptuvėje arba ant grotelių, taip pat – troškinti ir marinuoti, nes produktas gerai sugeria skonius.
Visų recepte rekomenduojamų produktų – įskaitant net poros skirtingų rūšių tempę – galite įsigyti lietuviško prekybos tinklo MAXIMA parduotuvėse.
Reikės:
- 200 g ekologiškos tempės „Gourmet Green“
- 500 g saldžiųjų bulvių
- 3 vidutinio dydžio paprikų (gali būti vienos arba skirtingų spalvų)
- 2 didesnių raudonųjų svogūnų
- 1 virtos kukurūzo burbuolės
- 100 g mažų pomidoriukų
- 4 v.š. „Well done“ barbekiu padažo
- 5 v.š. kokybiško alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
- 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių
- 1 a.š. česnako granulių
- Druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
Eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir apačios“).
- Supjaustykite tempę nedideliais (maždaug 1,5–2 cm didumo) gabaliukais. Užpilkite juos barbekiu padažu ir pamaišykite, kad visi gabaliukai pasidengtų tolygiai.
- Nuplaukite ir supjaustykite saldžiąsias bulves, paprikas ir svogūnus.
- Sudėkite daržoves į didesnį indą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, suberkite prieskonius (rūkytą ir saldžiąją paprikos, česnako granules, druską bei pipirus) ir viską sumaišykite, kad aliejus ir prieskoniai padengtų visas daržoves.
- Sudėkite daržoves į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 30 minučių. Proceso metu daržoves skardoje kelis kartus permaišykite.
- Nedideliais gabaliukais supjaustykite kukurūzo burbuolę. Turėkite omenyje, kad daržovės šerdis (kamieninė dalis) nėra valgoma.
- Orkaitėje apkepus pirmosioms daržovėms, į tą pačią skardą sudėkite kukurūzo burbuolės gabaliukus, barbekiu padaže apvoliotą tempę ir mažus pomidoriukus (juos galite kepti drauge su šakele). Viską lengvai sumaišykite, pašaukite skardą atgal į orkaitę ir kepkite dar maždaug 15 minučių.
Skanaus!
Papildomi patarimai:
- Tikslus ingredientų kepimo laikas gali priklausyti nuo jūsų orkaitės kaitrumo ir supjaustytų daržovių dydžio. Daržovės turi tapti minkštos, bet neištižti.
- Tempė yra vartojimui paruoštas produktas, todėl ilgai kepti jos nebūtina. Ilgai kepamas šis ingredientas išsausėja.
Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei iš @buckwheatandvanillastudio (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)