Braškių ir matcha chia pudingas

Braškės ir sveikatingieji matcha arbatos milteliai – netikėtas vasariškos virtuvės derinys! Šiais ingredientais pagardintas ispaninio šalavijo (chia) sėklų pudingas puikiai tinka ir kaip užkandis, ir kaip lengvas desertas.

Reikės:

1 sluoksniui

  • 200 g braškių
  • 150 ml kokosų gėrimo
  • 150 ml „Naturli“ skrudintų migdolų gėrimo
  • 75 g chia (ispaninio šalavijo) sėklų
  • 2 v.š. ksilitolio (tinka ir klevų sirupas arba kitas mėgstamas saldiklis)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto

2 sluoksniui

  • 400 ml „Naturli“ skrudintų migdolų gėrimo
  • 100 ml kokosų gėrimo
  • 75 g chia (ispaninio šalavijo) sėklų
  • 2 v.š. ksilitolio (tinka ir klevų sirupas arba kitas mėgstamas saldiklis)
  • 1 a.š. matcha miltelių (jei mėgstate, galite įberti ir daugiau)

Viršutiniam sluoksniui

  • 2 v.š. kokosų kremo (arba mėgstamo jogurto)
  • Saujelės braškių

Eiga:

  1. Sutrinkite braškes drauge su kokosų ir migdolų gėrimais, ksilitoliu ir vanile (rekomenduojame pasitelkti elektrinį trintuvą).
  2. Tolygiai maišydami šluotele į šią tyrę supilkite chia sėklas (ne atvirkščiai – taip išgausite geresnę pudingo konsistenciją).
  3. Palikite mišinį šaldytuve – bent 30–60 min., kad išbrinkusios sėklos įgautų sluoksniavimui tinkamą konsistenciją.
  4. Sumaišykite visus antram pudingo sluoksniui skirtus ingredientus ir taip pat palikite juos išbrinkti.
  5. Sluoksniuokite (stiklinėse ar stiklainiukuose) tokia eiga: braškinis sluoksnis, matcha sluoksnis ir galiausiai kokosų kremo (arba mėgstamo jogurto) sluoksnis.
  6. Palikite mišinį šaldytuve – bent 2–3 val. (arba nakčiai).
  7. Prieš patiekdami, galite papuošti pudinga saujele šviežių braškių. 

Skanaus!

Už receptą dėkojame: NATURLI’ (@naturli_lt)

 

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis