Reikės:
2 porcijoms
- 100 g ryžių
- 4 vidutinio dydžio bulvių
- 1/2 balto svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Saujos pomidoriukų (galite dėti ir papriką, morką ar kitas mėgstamas daržoves)
- Geros saujos špinatų (šviežių arba šaldytų)
- 400 ml kokosų pieno
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 1 v.š. kario prieskonių
- 2 a.š. ciberžolės
- 1/2 v.š. rūkytos paprikos
- Druskos ir pipirų
- Patiekimui: šiek tiek laimo sulčių ir šviežios kalendros
Eiga:
- Sudėkite virti ryžius.
- Kitame puode ar keptuvėje porą minučių apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Supilkite pomidorų pastą, sumaišykite ir dar minutę pakepkite.
- Sudėkite pomidoriukus, patraiškykite ir kepkite, kol išsiskirs sultys.
- Supilkite kokosų pieną, sudėkite prieskonius, kubeliais pjaustytas bulves ir špinatus. Troškinkite ant vidutinės kaitros, vis pamaišydami, kol bulvės suminkštės.
- Patiekite kartu su ryžiais. Rekomenduojame pagardinkite laimo sultimis ir kalendra.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)
