Raktažodžiai:

Bulvių karis

Kai už lango šalta ir žvarbu, šildantis ir sotus bulvių karis bus būtent tai, ko jums reikia.

Reikės:

2 porcijoms

  • 100 g ryžių
  • 4 vidutinio dydžio bulvių
  • 1/2 balto svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Saujos pomidoriukų (galite dėti ir papriką, morką ar kitas mėgstamas daržoves)
  • Geros saujos špinatų (šviežių arba šaldytų)
  • 400 ml kokosų pieno
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 v.š. kario prieskonių
  • 2 a.š. ciberžolės
  • 1/2 v.š. rūkytos paprikos
  • Druskos ir pipirų
  • Patiekimui: šiek tiek laimo sulčių ir šviežios kalendros

Eiga:

  1. Sudėkite virti ryžius.
  2. Kitame puode ar keptuvėje porą minučių apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Supilkite pomidorų pastą, sumaišykite ir dar minutę pakepkite.
  3. Sudėkite pomidoriukus, patraiškykite ir kepkite, kol išsiskirs sultys.
  4. Supilkite kokosų pieną, sudėkite prieskonius, kubeliais pjaustytas bulves ir špinatus. Troškinkite ant vidutinės kaitros, vis pamaišydami, kol bulvės suminkštės.
  5. Patiekite kartu su ryžiais. Rekomenduojame pagardinkite laimo sultimis ir kalendra.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis