Raktažodžiai:

Bulvių karis

Kai už lango šalta ir žvarbu, šildantis ir sotus bulvių karis bus būtent tai, ko jums reikia.

Reikės:

2 porcijoms

  • 100 g ryžių
  • 4 vidutinio dydžio bulvių
  • 1/2 balto svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Saujos pomidoriukų (galite dėti ir papriką, morką, ar kitas norimas daržoves)
  • Geros saujos špinatų, šviežių arba šaldytų
  • 400 ml kokosų pieno
  • 1 v.š. pomidorų pastos
  • 1 v.š. kario prieskonių
  • 2 a.š. ciberžolės
  • 1/2 v.š. rūkytos paprikos
  • Druskos ir pipirų
  • Šiek tiek laimo ir šviežios kalendros patiekimui

Eiga:

  1. Uždedame virti ryžius.
  2. Kitame puode ar keptuvėje porą minučių apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Sudedame pomidorų pastą, sumaišome ir dar minutę pakepame.
  3. Sudedame pomidoriukus, patraiškome, kepame, kol išsiskirs sultys.
  4. Supilame kokosų pieną, prieskonius, bulves, supjaustytas kubeliais, špinatus ir troškiname ant vidutinės kaitros, karts nuo karto pamaišydami, kol suminkštės bulvės.
  5. Patiekiame kartu su ryžiais, užsipilame laimo sulčių ir užsidedame kalendros – nebūtina, bet suteiks labai gero skonio!

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis