Reikės:
2 porcijoms
- 100 g ryžių
- 4 vidutinio dydžio bulvių
- 1/2 balto svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Saujos pomidoriukų (galite dėti ir papriką, morką, ar kitas norimas daržoves)
- Geros saujos špinatų, šviežių arba šaldytų
- 400 ml kokosų pieno
- 1 v.š. pomidorų pastos
- 1 v.š. kario prieskonių
- 2 a.š. ciberžolės
- 1/2 v.š. rūkytos paprikos
- Druskos ir pipirų
- Šiek tiek laimo ir šviežios kalendros patiekimui
Eiga:
- Uždedame virti ryžius.
- Kitame puode ar keptuvėje porą minučių apkepame smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką. Sudedame pomidorų pastą, sumaišome ir dar minutę pakepame.
- Sudedame pomidoriukus, patraiškome, kepame, kol išsiskirs sultys.
- Supilame kokosų pieną, prieskonius, bulves, supjaustytas kubeliais, špinatus ir troškiname ant vidutinės kaitros, karts nuo karto pamaišydami, kol suminkštės bulvės.
- Patiekiame kartu su ryžiais, užsipilame laimo sulčių ir užsidedame kalendros – nebūtina, bet suteiks labai gero skonio!
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)