Reikės:
2 porcijoms
- 4 vidutinio dydžio virtų bulvių
- 1 pankolio (perpjauto pusiau ir supjaustyto puselėmis taip, kad daržovės sluoksniai laikytųsi prie viduryje esančio koto)
- 500 g smidrų (jei galite, rinkitės šviežius, stangrius
ir nenuleipusius) - 1 didesnės česnako skiltelės (smulkiai sukapotos arba sutarkuotos)
- 1 mažo raudonojo svogūno (supjaustyto žiedeliais ir pašlakstyto citrinos sultimis)
- Alyvuogių aliejaus (kepimui)
- Saujos krapų
- Druskos ir juodųjų pipirų (pagal skonį)
Padažui
- 6 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. obuolių acto
- 1 v.š. dijon garstyčių
- 2 česnako skiltelių
- Žiupsnelio druskos ir pipirų (pagal skonį)
Eiga:
- Pirmiausia paruoškite padažą, gerai išmaišydami visas sudėtines jo dalis. Nesudėtingas būdas tai padaryti – sudėti ingredientus į nedidelį stiklainį, gerai užsukti jo dangtelį ir suplakti ingredientus purtant stiklainį ranka.
- Paruoškite smidrus. Nulaužkite jų galiukus. Viršutinis baltų smidrų kotelių sluoksnis visada nuskutamas, tačiau, jei renkatės žalios spalvos plonus ir šviežius smidrus, to daryti nebūtina. Storesnius smidrus skuskite plonai, tik apačią, iki viršūnėlių.
- Supjaustykite bulves gabaliukais ir užpilkite paruoštu padažu.
- Iš abiejų pusių alyvuogių aliejuje apkepkite pankolio puseles. Pabaigoje lengvai pasūdykite ir atidėkite pankolius į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite smidrus. Jei reikia, įpilkite dar truputį alyvuogių aliejaus ir ant vidutinės kaitros (vis pavartydami) kepkite maždaug 2 minutes. Pabaigoje užberkite kapoto česnako skiltelę, žiupsnelį druskos ir pakepkite dar vieną minutę, kol pasklis malonus česnako aromatas. Stebėkite, ar česnakas nedega!
- Suberkite apkeptus smidrus į bulves su padažu ir lengvai išmaišykite.
- Paskirstykite bulves su smidrais į dvi lėkštes, ant viršaus uždėkite keptas pankolio puseles, užberkite svogūno žiedelių, smulkintų krapų ir šviežiai maltų juodų pipirų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio Valgykime sveikiau (@valgykimesveikiau)