Reikės:
- 250 g virtų arba konservuotų avinžirnių
- 100 g virtų burokėlių
- 2 v.š. tahini pastos (nebūtina)
- 2 česnako skiltelių
- 2 v.š. šviežios citrinos sulčių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1⁄2 a.š. malto kumino
- ¼ a.š. druskos
- ¼ a.š. pipirų
- 30 ml vandens
Sumuštiniams
- Mėgstamos duonos
- Ridikėlių
- Mažų pomidoriukų
Eiga:
- Rankiniu ar kitu pasirinktu trintuvu sumalkite visus humusui skirtus ingredientus iki vientisos masės. Jei humuso norisi skystesnio, galite įpilti šiek tiek daugiau vandens arba aliejaus.
- Jei ruošite sumuštinius, ištepkite duoną humusu ir ant viršaus išdėliokite pjaustytus ridikėlius, pomidorus ir kitus priedus.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)
