Reikės:
- 500 g burokėlių
- 300 g svogūnų
- 50 g sojos padažo
- Aliejaus (kepimui)
- Pusės citrinos sulčių
Eiga:
- Burokėlius nulupame ir supjaustome kiek įmanoma mažesniais kubeliais.
- Juos kepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus maksimalioje kaitroje, nuolat maišant. Kai kepami burokėliai išsausėja, įpilame šlakelį citrinos sulčių, kai ir vėl ketina svilti, įpilame šlakelį sojos padažo.
- Kepame, kol tampa minkšti.
- Atskirai keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną.
- Sumaišome keptus burokėlius su keptais svogūnais ir gardiname šiais „spirgais” ką tik norime.
- Kai grįžtam alkani namo ir nėra kantrybės ruošti šiltą maistą, tepame ant duonos humusą ar daržovių užtepėlę, papuošiame patiekalą burokėlių spirgais ir puotaujame.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Puodų ir knygų klubui