„Chia“ pudingas su šilauogėmis

Pasigaminti augalinę jogurto arba pudingo alternatyvą labai paprasta, tam neprireiks pirkti jokių specialių paruoštukų. Išbrinkusios chia sėklos ne tik suteiks tirštą konsistenciją, bet ir pasitarnaus kaip kokybiškas augalinių baltymų šaltinis.

Reikės:

1 porcijai

  • Pusės gerai sunokusio banano
  • 200 ml augalinio pieno
  • 40 g ispaninio šalavijo (chia) sėklų
  • 1 v.š. klevų sirupo arba kito mėgstamo saldiklio

Eiga:

  1. Sutrinkite pusę banano šakute. Tada sumaišykite jį su pienu, chia sėklomis ir klevų sirupu (iki vientisos masės).
  2. Supilkite visą mišinį į stiklinę arba 2 mažus indelius ir palaikykite šaldytuve – bent 3 valandas arba per naktį.
  3. Prieš valgydami, ant pudingo galite užsidėti uogų ir kitų mėgstamų priedų – recepte naudotos šilauogės.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis