Reikės:
4-5 porcijoms
- 1 svogūno
- 4 česnako skiltelių
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 tofu („marinated“ rūšies) (galima pakeisti sojų faršu)
- 1 raudonoji paprika
- 2 skardinės konservuotų smulkintų pomidorų su raudonėliais (gali būti ir paprasta pomidorų tyrė be prieskonių)
- 1 skardinė konservuotų raudonųjų pupelių
- 1 skardinė konservuotų geltonųjų kukurūzų
- 150 ml vandens
- 0,5-1 šaukštelio druskos
- Apie 0,5 šaukštelio pipirų
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
- 1 šaukštelio kumino
- 1 šaukštelio džiovintų bazilikų
- Žiupsnio malto kajeno (galite pasirinkti kiekį pagal tai, kokio aštrumo norisi)
- 2 šaukštų šaldytų petražolių (arba šviežių)
Eiga:
- Susmulkinti nuluptus svogūną ir česnaką. Į keptuvę įpilti apie 1 šaukštą aliejaus, sudėti svogūną, česnaką ir apkepti kelias minutes, kol suminkštės. Tada kartu į keptuvę sudėti rankomis susmulkintą tofu ir smulkiai pjaustytą papriką. Pakepti 5-8 minutes arba kol tofu bus šiek tiek apkepęs.
- Į didelį indą supilti pomidorų gabaliukus iš abiejų skardinių ir sumalti su rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės. Jeigu naudojate tiesiog pomidorų tyrę, šį žingsnį galima praleisti.
- Į virimo puodą supilti pomidorų tyrę, vandenį, sudėti visus prieskonius, pupeles ir kukurūzus ir užvirti. Sudėti apkeptą tofu su paprika ir svogūnu, česnaku. Viską išmaišyti. Įdėti puse šaukštelio druskos ir paragauti ar sūrumo norisi daugiau.
- Viską užvirti ir ant silpnos ugnies virti apie 5-10 minučių. Patiekus galima užtarkuoti augalinio sūrio ar užbarstyti maistinių mielių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)