Reikės:
3–4 porcijoms
- 3 nedidelių cukinijų (orientacinis vienos daržovės svoris – maždaug 250 g)
- 50 g nevirtų bulguro kruopų (virimui reikės maždaug 250–300 ml vandens)
- 1/2 svogūno
- 2 česnako skiltelių
- Šiek tiek (maždaug 50 g) paprikos
- 150 g konservuotų juodųjų pupelių
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos
- 1 a.š. džiovintų arba šviežių bazilikų
- 1 a.š. kumino
- Maždaug 1/2 a.š. druskos
- Žiupsnio pipirų
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. maistinių mielių
- Barbekiu padažo (nebūtina)
Eiga:
- Supilkite bulgurą į verdantį vandenį ir virkite 7–10 minučių, kol kruopos gerai išbrinks. Jei vanduo per greitai išgaruotų, reguliariai papildykite.
- Perpjaukite cukinijas per pusę (išilgai) ir šaukšteliu išskaptuokite vidų, kad atsirastų pakankamai vietos įdarui. Išskaptuotą masę pasilikite įdarui (šiam patiekalui jos bus kiek per daug, todėl vienos iš trijų cukinijų masę galite atidėti kitiems receptams).
- Susmulkinkite svogūną, česnaką, papriką bei išskaptuotą cukinijų masę.
- Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir porą minučių pakepinkite. Tuomet sudėkite papriką, cukinijų masę ir nuplautas pupeles. Kepkite 5–7 minutes, vis pamaišydami.
- Ant keptų daržovių sudėkite virtas bulguro kruopas bei prieskonius (maltą papriką, bazilikus, kuminą, druską, pipirus). Gerai išmaišykite ir iš keptuvės perkelkite į atskirą indą.
- Keptą įdarą tolygiai paskirstykite po išskaptuotas cukinijas, o tada – sudėkite jas ant kepimo popieriaus. Jei norite, ant cukinijų viršaus galite užberti augalinio sūrio.
- Kepkite cukinijas iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje (maždaug 25–30 minučių). Cukinijoms iškepus, apibarstykite jas maistinėmis mielėmis ir patiekite su barbekiu padažu ar kitais pasirinktais priedais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)