Cukinijų makaronai su pesto padažu

Ar jau ragavote cukinijų makaronų? Jei neturite specialaus jų gamybai skirto prietaiso, patiekalą galite paruošti ir iš skustų cukinijos žievelių.

Reikės:

1 porcijai

  • 1 didelės arba 2–3 mažų cukinijų
  • Saujos (maždaug 15 g) šviežių bazilikų
  • 1 vidutinio dydžio arba kelių mažų pomidorų
  • 1 mažo svogūno
  • 3 česnako skiltelių
  • Žiupsnio druskos
  • 0,5 v.š. maistinių mielių
  • 45 g rūkyto (angl. smoked) arba neutralaus skonio tofu
  • 1 a.š. šviežios citrinos sulčių
  • 70 ml vandens

Eiga:

  1. Nuplaukite cukiniją ir, stipriai spausdami bulvių skustuku, nuskuskite daržovės žievę juostelėmis (iš viso recepte išėjo maždaug 240 g makaronų). Juostelės gali būti plačios, jei reikės, vėliau jas supjaustysite.
  2. Nuskustas juosteles apibarstykite žiupsniu druskos ir atidėkite (10–20 minučių) – tai padės iš cukinijos išsiskirti vandeniui.
  3. Cukinijos juostelėms pastovėjus, nuspauskite nuo jų vandenį – tai galite daryti rankomis, rankšluosčiu arba popierinėmis šluostėmis. Proceso metu svarbu juosteles kuo labiau nusausinti.
  4. Jei prieš tai juostelės išėjo pakankamai plačios, nusausintas juosteles supjaustykite į plonesnes, maždaug 0,5 cm pločio.
  5. Paruoškite pesto padažą. Rankiniu trintuvu arba maisto smulkintuvu sumalkite tofu, bazilikus, citrinos sultis, druską, maistines mieles ir vandenį iki beveik vientisos masės.
  6. Smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną. Taip pat susmulkinkite pomidorą.
  7. Įkaitinkite keptuvę su maždaug 0,5-1 v.š. aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnakus ir pomidorą – taip, kad daržovės iškeptų. Tuomet į keptuvę sudėkite cukinijų juosteles (makaronus), supilkite pesto padažą ir maišydami pakepinkite dar 3–5 minutes.
  8. Patiekite ant makaronų užbėrę maistinių mielių.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis