Reikės:
1 porcijai
- 1 didelės arba 2–3 mažų cukinijų
- Saujos (maždaug 15 g) šviežių bazilikų
- 1 vidutinio dydžio arba kelių mažų pomidorų
- 1 mažo svogūno
- 3 česnako skiltelių
- Žiupsnio druskos
- 0,5 v.š. maistinių mielių
- 45 g rūkyto (angl. smoked) arba neutralaus skonio tofu
- 1 a.š. šviežios citrinos sulčių
- 70 ml vandens
Eiga:
- Nuplaukite cukiniją ir, stipriai spausdami bulvių skustuku, nuskuskite daržovės žievę juostelėmis (iš viso recepte išėjo maždaug 240 g makaronų). Juostelės gali būti plačios, jei reikės, vėliau jas supjaustysite.
- Nuskustas juosteles apibarstykite žiupsniu druskos ir atidėkite (10–20 minučių) – tai padės iš cukinijos išsiskirti vandeniui.
- Cukinijos juostelėms pastovėjus, nuspauskite nuo jų vandenį – tai galite daryti rankomis, rankšluosčiu arba popierinėmis šluostėmis. Proceso metu svarbu juosteles kuo labiau nusausinti.
- Jei prieš tai juostelės išėjo pakankamai plačios, nusausintas juosteles supjaustykite į plonesnes, maždaug 0,5 cm pločio.
- Paruoškite pesto padažą. Rankiniu trintuvu arba maisto smulkintuvu sumalkite tofu, bazilikus, citrinos sultis, druską, maistines mieles ir vandenį iki beveik vientisos masės.
- Smulkiai supjaustykite česnakus ir svogūną. Taip pat susmulkinkite pomidorą.
- Įkaitinkite keptuvę su maždaug 0,5-1 v.š. aliejaus ir pakepinkite svogūną, česnakus ir pomidorą – taip, kad daržovės iškeptų. Tuomet į keptuvę sudėkite cukinijų juosteles (makaronus), supilkite pesto padažą ir maišydami pakepinkite dar 3–5 minutes.
- Patiekite ant makaronų užbėrę maistinių mielių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)
