Reikės:
2 porcijoms
- 1 pakelio „Garden Gourmet” falafelių
- 125 g bolivinės balandos (kynvos) kruopų – rekomenduojame trijų spalvų mišinį
- 100 g vyšninių pomidorų
- 1 jaunos Romaninės salotos galvos
- 1 didelės morkos
- 1 avokado
- 1 raudonojo svogūno
- 1 žaliosios citrinos (laimo)
- 2 v.š. granato sėklų
- 1 v.š. tahini
- 1 skardinės avinžirnių (nusausinti turėtų sverti maždaug 130 g)
- Maždaug 200 ml neutralaus skonio aliejaus
- 1 v.š. „Za’atar” (Vidurio Rytų prieskonių mišinio)
Eiga:
- Paruoškite avinžirnių ir tahini padažą. Pirmiausia nusausinkite avinžirnius, atskirai išsaugodami nuo jų atlikusį skystį. Tada rankiniu trintuvu išplakite 3 didelius šaukštus avinžirnių skysčio. Palaipsniui pridėdami aliejų, plakite tol, kol masė įgaus majonezą primenančią konsistenciją (kuo daugiau aliejaus, tuo padažas bus tirštesnis). Galiausiai įmaišykite tahini ir pagardinkite druska, pipirais bei citrinos sultimis.
- Supjaustykite raudonąjį svogūną žiedeliais ir dosniai apšlakstykite žaliosios citrinos (laimo) sultimis. Palikite marinuotis.
- Į keptuvę įpilę šlakelį aliejaus pakepinkite avinžirnius, apibarstytus „Za’atar” prieskoniais.
- Išvirkite bolivinę balandą (kynvą) – pagal instrukcijas ant pakuotės. Dubenėlyje drauge su daržovėmis galite derinti tiek šiltas, tiek jau atvėsusias kynvos kruopas – pagal skonį.
- Supjaustykite morką plonais griežinėliais arba pasinaudokite spiraline pjovykle. Riekelėmis arba kubeliais supjaustykite avokadus. Per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus.
- Pakepinkite „Garden Gourmet” falafelius – taip, kad jie tolygiai (iš visų pusių) apskrustų iki auksinės rudos spalvos.
- Padalinkite po dubenis šiek tiek salotų, kynvą, daržoves ir falafelius. Pagardinkite granatų sėklomis ir patiekite su prieš tai paruoštu tahini padažu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)
