Raktažodžiai:

Makaronų salotos su falafeliais

Gaivios falafelių ir makaronų salotos

Gaivios, bet sočios falafelių ir makaronų salotos. Traškumo joms suteiks švieži agurkai ir ridikėliai, o viską kartu apjungs švelniai saldus, citrusinis alyvuogių aliejaus ir Dižono garstyčių padažas. Šios salotos – lengvas sezoninis patiekalas, kuriam pagaminti prireiks vos 20 minučių, o visus ingredientus rasite lietuviškame prekybos tinkle „Maxima“. 

Reikės:

4 porcijoms

  • 2 pakelių „Liveg“ falafelių
  • 300 g „Well done“ makaronų kaspinėlių „Farfalle pasta“
  • 400 g mažų pomidoriukų
  • 300 g agurkų
  • 100 g ridikėlių
  • 50 g  „Well done“ juodųjų alyvuogių
  • 100 ml „Well done“ ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • 2 v.š. klevų arba agavų sirupo
  • 1 v.š. Dižono garstyčių
  • Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Makaronus išvirkite pagal instrukciją ant pakuotės. Svarbu nepervirti, kad išgautumėte al dente konsistenciją (virkite maždaug 10 minučių – tol, kol užvirs gerai pasūdytas vanduo).
  2. Kepkite falafelius (maždaug 10 minučių, iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje arba karšto oro gruzdintuvėje).
  3. Sumaišykite salotų padažą – Dižono garstyčias, klevų arba agavų sirupą, citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.
  4. Perpus perpjaukite pomidoriukus, smulkiai supjaustykite agurką ir ridikėlius.
  5. Išvirusius makaronus nusunkite ir atvėsinkite po šaltu tekančiu vandeniu.
  6. Sudėkite makaronus į dubenį ir suberkite visas daržoves bei alyvuoges.
  7. Falafeliams iškepus, juos taip pat sudėkite į salotų dubenį ir supilkite padažą. Išmaišykite.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei iš Buckwheat & Vanilla Studio (@buckwheatandvanillastudio). Sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA.

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis