Raktažodžiai:

Gervuogių vinegretas

Saldžiarūgštis gervuogių padažas, kuriam paruošti pakaks vos 5 minučių, turtingas maistinėmis medžiagomis ir antioksidantais. Pagardas darniai subalansuos skonius salotose, paversdamas jas trokštamiausiu patiekalu.

Reikės:

  • 1 dėžutės gervuogių (žiemą rinkitės šaldytas)
  • ½ v.š. tarkuotos citrinos žievelės
  • 1 a.š. citrinos sulčių
  • ⅓ puodelio obuolių, raudonojo vyno arba balzaminio acto
  • ¼ puodelio alyvuogių aliejaus
  • 2–3 a.š. cukraus (pagal skonį)
  • Žiupsnio druskos ir pipirų (pagal skonį)

Eiga:

  1. Sutrinkite gervuoges maisto smulkintuvu arba blenderiu.
  2. Sudėkite likusius ingredientus ir dar keletą sekundžių patrinkite, kas padažas įgautų vientisą konsistenciją.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget

Nuotrauka: Yulia Khlebnikova (Unsplash)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis