Reikės:
- 100 g šaldytų edamame pupelių
- 60 g miso pastos (vienai porcijai – 30 g)
- 200 g jūržolių
- 400 g udon makaronų
- 400 g tofu
- Svogūnų laiškų
- Sojos padažo
- Augalinio majonezo
- Chia sėklų arba sezamo (nebūtina)
Eiga:
- Atitirpinkite edamame pupeles.
- Supjaustykite kubeliais tofu ir pakepinkite (iš visų pusių) keptuvėje su aliejumi.
- Paruoškite jūržoles (pagal rekomendacijas ant pakuotės).
- Išvirkite udon makaronus (pagal rekomendacijas ant pakuotės).
- Į du dubenėlius sudėkite po 30 g miso pastos ir užpilkite tik ką užvirusiu vandeniu, užpildydami maždaug pusę dubenėlių tūrio (pagal poreikį, vėliau, sudėję visus ingredientus, vandens kiekį galėsite pakoreguoti). Išmaišykite iki vientiso sultinio konsistencijos.
- Į sultinį sudėkite smulkiai pjaustytų svogūnų laiškus ir išmaišykite.
- Sudėkite į dubenėlius virtus udon makaronus ir išdėliokite kitus ingredientus: keptus tofu kubelius, mirkytas jūržoles, edamame pupeles. Įdėkite po šaukštą augalinio majonezo, pašlakstykite sojų padažų ir užberkite chia sėklų. Jei reikia, papildomai įpilkite dar karšto vandens.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Mano vyras veganas (@mano_vyras_veganas)