Greita naminė miso sriuba

Nesudėtinga naminės tradicinės Japonijoje ruošiamos miso sriubos interpretacija. Penktąjį (umami) skonį vakarienei tinkančiame patiekale atskleidžia miso pasta bei jūržolės.

Reikės:

  • 100 g šaldytų edamame pupelių
  • 60 g miso pastos (vienai porcijai – 30 g)
  • 200 g jūržolių
  • 400 g udon makaronų
  • 400 g tofu
  • Svogūnų laiškų
  • Sojos padažo
  • Augalinio majonezo
  • Chia sėklų arba sezamo (nebūtina)

Eiga:

  1. Atitirpinkite edamame pupeles.
  2. Supjaustykite kubeliais tofu ir pakepinkite (iš visų pusių) keptuvėje su aliejumi.
  3. Paruoškite jūržoles (pagal rekomendacijas ant pakuotės).
  4. Išvirkite udon makaronus (pagal rekomendacijas ant pakuotės).
  5. Į du dubenėlius sudėkite po 30 g miso pastos ir užpilkite tik ką užvirusiu vandeniu, užpildydami maždaug pusę dubenėlių tūrio (pagal poreikį, vėliau, sudėję visus ingredientus, vandens kiekį galėsite pakoreguoti). Išmaišykite iki vientiso sultinio konsistencijos.
  6. Į sultinį sudėkite smulkiai pjaustytų svogūnų laiškus ir išmaišykite.
  7. Sudėkite į dubenėlius virtus udon makaronus ir išdėliokite kitus ingredientus: keptus tofu kubelius, mirkytas jūržoles, edamame pupeles. Įdėkite po šaukštą augalinio majonezo, pašlakstykite sojų padažų ir užberkite chia sėklų. Jei reikia, papildomai įpilkite dar karšto vandens.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Mano vyras veganas (@mano_vyras_veganas)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis