Reikės:
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 3 trintų česnako skiltelių
- 1 puodelio kubeliais pjaustytų geltonojo arba raudonojo svogūno
- 3 puodelių riekelėmis pjaustytų baltųjų arba rudųjų pievagrybių
- 7 puodelių daržovių sultinio
- 1 lauro lapo
- ½ a.š. džiovinto rozmarino
- ½ a.š. džiovinto meirūno
- 2 a.š. druskos (ragaudami sriubą, druskos galėsite įberti ir daugiau)
- ½ a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 puodelio orzo makaronų (nevirtų)
- 1 puodelio plonai supjaustytų lapinio (kale) kopūsto lapų
Eiga:
- Pakaitinkite alyvuogių dideliame puode, kuriame virsite sriubą (virš vidutinio stiprumo ugnies). Aliejui įkaitus, suberkite česnaką ir svogūnus. Nuolat maišydami pakepinkite 2 minutes.
- Sudėkite į puodą grybus ir, toliau maišydami, pakepinkite dar 2 minutes. Tada supilkite sultinį ir įdėkite lauro lapą, rozmariną, meirūną, druską bei pipirus. Užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
- Suberkite makaronus ir lapinio (kale) kopūsto lapus, sumažinkite ugnį ir troškinkite 12–15 minučių – kol makaronai taps minkšti.
- Išimkite lauro lapą ir patiekite.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)