Grybų ir makaronų sriuba

Paprastas, gardus ir aromatingas vieno puodo patiekalas. Švelnus grybų skonis sriuboje dera su sočiais orzo makaronais ir šildančiu žolelių sultiniu.

 

Reikės:

  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 3 trintų česnako skiltelių
  • 1 puodelio kubeliais pjaustytų geltonojo arba raudonojo svogūno
  • 3 puodelių riekelėmis pjaustytų baltųjų arba rudųjų pievagrybių
  • 7 puodelių daržovių sultinio
  • 1 lauro lapo
  • ½ a.š. džiovinto rozmarino
  • ½ a.š. džiovinto meirūno
  • 2 a.š. druskos (ragaudami sriubą, druskos galėsite įberti ir daugiau)
  • ½ a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 1 puodelio orzo makaronų (nevirtų)
  • 1 puodelio plonai supjaustytų lapinio (kale) kopūsto lapų

Eiga:

  1. Pakaitinkite alyvuogių dideliame puode, kuriame virsite sriubą (virš vidutinio stiprumo ugnies). Aliejui įkaitus, suberkite česnaką ir svogūnus. Nuolat maišydami pakepinkite 2 minutes.
  2. Sudėkite į puodą grybus ir, toliau maišydami, pakepinkite dar 2 minutes. Tada supilkite sultinį ir įdėkite lauro lapą, rozmariną, meirūną, druską bei pipirus. Užvirinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
  3. Suberkite makaronus ir lapinio (kale) kopūsto lapus, sumažinkite ugnį ir troškinkite 12–15 minučių – kol makaronai taps minkšti.
  4. Išimkite lauro lapą ir patiekite.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis