Reikės:
- 1 v.š. aliejaus
- 1 svogūnas
- 3 česnako skiltelės
- 250 g portabelo ar pievagrybių
- 20 g džiovintų baravykų
- 240 g konservuotų ar virtų baltų pupelių
- 50 g graikinių riešutų
- 2 š. mielių dribsnių
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 ar daugiau šaukštų skysčio, likusio nuo išmirkytų džiovintų baravykų
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- Patiekimui – spanguolės, smulkinti graikiniai riešutai, šviežias čiobrelis ar petražolės
Eiga:
- Džiovintus baravykus išmirkome vandenyje (kurį pasiliekame, neišpilame).
- Aliejuje apkepame smulkintą svogūną, portabelo, baravykus. Gale suberiame smulkintą česnaką, pasūdome ir įberiame pipirų. Atvėsiname.
- Į maisto kombainą ar blenderį suberiame visus ingredientus ir sumalame iki vientisos tekstūros. Jei per tiršta, įpilame šaukštą kitą nuo baravykų mirkymo likusio vandens.
- Patiekiant užberiame smulkintais graikiniais riešutais, spanguolėmis ir čiobreliu ar petražolėmis. Galima ant viršaus šiek tiek užpilti aliejaus, kad nedžiūtų paviršius.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)