Itališka makaronų sriuba su augaliniais kukuliukais

Aromatingas ir nesunkiai pagaminamas augalinis patiekalas, kuriam sotumo suteiks „Anamma“ sojų kukuliukai.

Reikės:

  • 300 g „Anamma“ sojų kukuliukų
  • 150 g makaronų (rekomenduojame straigtinius – it. fusilli)
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 2 morkų
  • 2 saliero stiebų
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 v.š. pomidorų pastos
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • ½ a.š. grūstų juodųjų pipirų
  • 1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
  • 6 stiklinių (1,5 l) daržovių sultinio
  • ½ stiklinės (125 g) sojų grietinėlės
  • 100 g špinatų

Eiga:

  1. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūną, morkas ir salierus. Kepkite kelias minutes (vis pamaišydami), kol daržovės suminkštės.
  2. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar apie minutę, kol česnakai paskleis malonų aromatą.
  3. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę.
  4. Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus ir daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir palikite virti 15 minučių.
  5. Suberkite makaronus, „Anamma“ sojų kukuliukus ir virkite dar 10 minučių.
  6. Supilkite augalinę sojų grietinėlę, suberkite špinatų lapelius ir maišydami virkite dar porą minučių, kol špinatai suminkštės.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: „Anamma“ (@anamma_lietuva)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis