Reikės:
- 300 g „Anamma“ sojų kukuliukų
- 150 g makaronų (rekomenduojame straigtinius – it. fusilli)
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūno
- 2 morkų
- 2 saliero stiebų
- 3 česnako skiltelių
- 2 v.š. pomidorų pastos
- 1 a.š. druskos
- 1 a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
- ½ a.š. grūstų juodųjų pipirų
- 1 skardinės (400 g) smulkintų konservuotų pomidorų
- 6 stiklinių (1,5 l) daržovių sultinio
- ½ stiklinės (125 g) sojų grietinėlės
- 100 g špinatų
Eiga:
- Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytus svogūną, morkas ir salierus. Kepkite kelias minutes (vis pamaišydami), kol daržovės suminkštės.
- Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir maišydami kepkite dar apie minutę, kol česnakai paskleis malonų aromatą.
- Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę.
- Supilkite smulkintus konservuotus pomidorus ir daržovių sultinį. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir palikite virti 15 minučių.
- Suberkite makaronus, „Anamma“ sojų kukuliukus ir virkite dar 10 minučių.
- Supilkite augalinę sojų grietinėlę, suberkite špinatų lapelius ir maišydami virkite dar porą minučių, kol špinatai suminkštės.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: „Anamma“ (@anamma_lietuva)