Juodųjų serbentų tortas

Švelnios tekstūros, puikiai formą išlaikantis, sodraus juodųjų serbentų skonio desertas. Vietoje įprastai tortuose naudojamo kokosų aliejaus recepte pasitelktas ekologiškas kakavos sviestas.

Reikės:

Pagrindui

  • 150 g migdolų
  • 150 g saulėgrąžų
  • Pusės stiklinės (50 g) avižinių dribsnių
  • 3 v.š. grynos kakavos miltelių
  • Maždaug 10 minkštų datulių (be kauliukų)
  • Žiupsnelio druskos

Kremui

  • 450 g anakardžių (išmirkytų vandenyje bent 2 valandas arba per naktį)
  • 60 g ekologiško kakavos sviesto
  • 450 ml juodųjų serbentų tyrės (t.y. sublenderiuotų juodųjų serbentų)
  • 6 v.š. klevų sirupo
  • Žiupsnelio druskos

Eiga:

  1. Pagrindui skirtus migdolus, saulėgrąžas ir avižinius dribsnius lengvai apkepkite keptuvėje, kol pasklis švelnus aromatas ir ingredientai vos vos apskrus. Atvėsinkite.
  2. Suberiame pakepintus produktus į smulkintuvą arba maisto kombainą ir susmulkinkite iki mažų trupinėlių. Sudėkite gabaliukais pjaustytas minkštas datules, kakavos miltelius, druską ir smulkinkite toliau, kol datulės susimaišys su riešutais, saulėgrąžomis ir avižiniais dribsniais. Masė pagrindui bus paruošta, kai pajusite, kad suimta tarp dviejų pirštų ji sulimpa. Jei nelimpa, papildomai įdėkite dar vieną, kitą datulę.
  3. Uždėkite torto formą (24 cm skersmens) atsegamais kraštais be jos dugno ant lėkštės arba padėklo. Sudėkite paruoštą pagrindą, gerai suspauskite.
  4. Paruoškite kremą. Mažame puode ištirpinkite susmulkintą kakavos sviestą, įdėję indą į didesnį puodą su vandeniu ir pakaitinę jį ant nedidelės kaitros, kol kakavos sviestas išsilydis. Supilkite masę į smulkintuvą arba maisto kombainą kartu su kitais likusiais kremui skirtais ingredientais ir sumalkite iki vientisos masės. Paragaukite, ir jei norisi, koreguokite skonį klevų sirupu arba nedideliu žiupsneliu druskos.
  5. Supilkite paruoštą kremą ant pagrindo. Uždenkite maistine plėvele ir atidėkite šaldytuve nakčiai.
  6. Prieš patiekdami, galite papuošti desertą lydytu šokoladu ir (arba) šviežiomis uogomis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio Valgykime sveikiau (@valgykimesveikiau)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis