Lapinių (kale) kopūstų traškučiai

Jeigu sunkiai atsispiriate traškučiams, parduotuvėje pasiimkite lapinių („kale“) kopūstų ir mėgstamą užkandį pasigaminkite iš jų! Jie – ne tik sveikesni, bet ir vienodai skanūs bei itin greitai pagaminami.

Reikės:

  • 4 didelių lapinių („kale“) kopūstų lapų (nuskabę juos nuo kotų turėtumėte gauti maždaug 60 g masės)
  • Druskos
  • Maždaug 1 nepilno a.š. kokosų aliejaus

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
  2. Nuplaukite ir nusausinkite „kale“ lapus. Nuskabykite juos nuo koto (mažesniais gabalėliais).
  3. Nuskabytus lapus sumaišykite su kokosų aliejumi, druska ir gerai išmasažuokite.
  4. Lapus po vieną išdėliokite kepimo skardoje – ant kepimo popieriaus, šalia vienas kito, kad nesiliestų.
  5. Kepkite 5–7 minutes, vis patikrindami, kad per daug neapdegtų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis