Reikės:
- Baklažano
- 250 g pievagrybių
- 250 g virtų avinžirnių
- 300 ml kokosų pieno
- 10 g pomidorų pastos
- Svogūno
- 5 česnako skiltelių
- Gabalėlio imbiero
- Gabalėlio cinamono lazdelės
- Anyžiaus
- Kalendros sėklų
- Juodojo kardamono
- Kumino
- Čili pipirų
- Juodųjų pipirų
- Ciberžolės
- Kario
- Garam masala prieskonių
Patiekimui
- Citrinos arba laimo sulčių
- Šviežios kalendros
Eiga:
- Išvirkite avinžirnius.
- Supjaustykite baklažanus kubeliais, užpilkite druska ir atidėkite, kad iš daržovių pradėtų sunktis skystis.
- Supjaustykite pievagrybius į keturias dalis.
- Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite visus stambius prieskonius, išskyrus kuminą – gabalėlį cinamono lazdelės, anyžių, kalendros sėklas, perpjautą juodąjį kardamoną, čili pipirą. Labai trumpai pakepinkite.
- Sudėkite smulkintą česnaką, svogūną, kumino sėklas ir kepinkite, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.
- Suberkite smulkiai pjaustytą imbierą ir pakepinkite dar porą minučių.
- Kai ingredientai gražiai apkeps, suberkite kario prieskonius ir ciberžolę. Kepinkite maišydami.
- Prieskoniams įgavus šiek tiek tamsesnį negu įprastai atspalvį, sudėkite pomidorų pastą ir pakepinkite dar minutę. Taip pasigaminsime pilną kariui būtinų prieskonių mišinį. Atsidėkite, kad panaudotumėte mišinį tolimesniuose patiekalo etapuose.
- Nuplaukite nuo baklažanų druską ir delnu šiek tiek paspaudinėkite, kad nusunktumėte nuo daržovių vandenį.
- Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite baklažanus bei grybus. Kepdami vis pamaišykite, kad daržovės gražiai apskrustų.
- Sudėkite į keptuvę prieš tai pagamintą prieskonių mišinį, virtus avinžirnius, įpilkite šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišykite. Keletą minučių patroškinkite.
- Supilkite kokosų pieną ir dar keletą minučių patroškiname, kad karyje skoniai pasiskirstytų tolygiai.
- Galiausiai suberkite garam masala prieskonius ir viską išmaišykite.
- Patiekiame apšlakstę citrinos arba laimo sultimis ir pabarstę šviežia kalendra – kartu su ryžiais arba plokščia indiška duonele.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Eglei Milukaitei
Nuotrauka: Alesia Kozik