Karis su baklažanais, grybais ir avinžirniais

Jeigu kas nors sako, kad nemėgsta kario, tai tik dėl to, kad jiems dar neteko ragauti gerai ir tinkamai paruošto aromatingojo indiško troškinio. Šiame ir kituose tradiciniuose Indijos patiekaluose vyrauja daug patiekalų iš daržovių, kruopų ir ankštinių, kurie gausiai gardinami skirtingais prieskoniais, padedančiais palaikyti gerą savijautą ir subalansuoti mitybą.

Reikės:

  • Baklažano
  • 250 g pievagrybių
  • 250 g virtų avinžirnių
  • 300 ml kokosų pieno
  • 10 g pomidorų pastos
  • Svogūno
  • 5 česnako skiltelių
  • Gabalėlio imbiero
  • Gabalėlio cinamono lazdelės
  • Anyžiaus
  • Kalendros sėklų
  • Juodojo kardamono
  • Kumino
  • Čili pipirų
  • Juodųjų pipirų
  • Ciberžolės
  • Kario
  • Garam masala prieskonių

Patiekimui

  • Citrinos arba laimo sulčių
  • Šviežios kalendros

Eiga:

  1. Išvirkite avinžirnius.
  2. Supjaustykite baklažanus kubeliais, užpilkite druska ir atidėkite, kad iš daržovių pradėtų sunktis skystis.
  3. Supjaustykite pievagrybius į keturias dalis.
  4. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir sudėkite visus stambius prieskonius, išskyrus kuminą – gabalėlį cinamono lazdelės, anyžių, kalendros sėklas, perpjautą juodąjį kardamoną, čili pipirą. Labai trumpai pakepinkite.
  5. Sudėkite smulkintą česnaką, svogūną, kumino sėklas ir kepinkite, kol svogūnai įgaus auksinį atspalvį.
  6. Suberkite smulkiai pjaustytą imbierą ir pakepinkite dar porą minučių.
  7. Kai ingredientai gražiai apkeps, suberkite kario prieskonius ir ciberžolę. Kepinkite maišydami.
  8. Prieskoniams įgavus šiek tiek tamsesnį negu įprastai atspalvį, sudėkite pomidorų pastą ir pakepinkite dar minutę. Taip pasigaminsime pilną kariui būtinų prieskonių mišinį. Atsidėkite, kad panaudotumėte mišinį tolimesniuose patiekalo etapuose.
  9. Nuplaukite nuo baklažanų druską ir delnu šiek tiek paspaudinėkite, kad nusunktumėte nuo daržovių vandenį.
  10. Gerai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite baklažanus bei grybus. Kepdami vis pamaišykite, kad daržovės gražiai apskrustų.
  11. Sudėkite į keptuvę prieš tai pagamintą prieskonių mišinį, virtus avinžirnius, įpilkite šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišykite. Keletą minučių patroškinkite.
  12. Supilkite kokosų pieną ir dar keletą minučių patroškiname, kad karyje skoniai pasiskirstytų tolygiai.
  13. Galiausiai suberkite garam masala prieskonius ir viską išmaišykite.
  14. Patiekiame apšlakstę citrinos arba laimo sultimis ir pabarstę šviežia kalendra – kartu su ryžiais arba plokščia indiška duonele.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Eglei Milukaitei

Nuotrauka: Alesia Kozik

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis