Reikės:
4 porcijoms
- 2 pakelių „Garden Gourmet” augalinių šnicelių
- 300 g maišytų ryžių
- 1 didelės raudonosios paprikos
- 1 didelio svogūno
- 1 česnako skiltelės
- 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus
- 1 v.š. pomidorų tyrės
- 1 v.š. garam masala prieskonių
- 1 v.š. kario miltelių
- 1 v.š. miltų
- 400 ml daržovių sultinio
- 200 ml kokosų pieno
- 1 agurko
- 1 didelės morkos
- 1 žaliosios citrinos
- 1 a.š. imbiero sirupo
- 1 ryšelio šviežios kalendros
- Druskos ir pipirų
Eiga:
- Paruoškite daržoves kario padažui. Sutrinkite česnaką ir supjaustykite svogūną su raudonąja paprika.
- Pakepinkite daržoves aliejuje – tol, kol svogūnas taps peršviečiamas. Į mišinį sudėkite pomidorų tyrę ir pakaitinkite dar maždaug minutę. Tada suberkite garam masala, karį ir miltus. Pakepinkite dar kelias minutes ir tuomet supilkite sultinį. Užvirkite ir leiskite kelias minutes pasitroškinti.
- Supilkite kokosų pieną ir troškinkite toliau, pagardindami mišinį druska (jei norisi).
- Tuo pačiu metu išvirkite ryžius (pagal instrukciją ant pakuotės).
- Paruoškite salotas. Juostelėmis supjaustykite agurką ir morką (tam patogu pasitelkti daržovių lupimo įrankį). Sumaišykite ir pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, imbiero sirupu, druska bei pipirais.
- Pakepinkite „Garden Gourmet” augalinius šnicelius (pagal instrukciją ant pakuotės) – taip, kad jie taptų traškūs ir įgautų auksinę rudą spalvą. Tuomet supjaustykite augalinius šnicelius juostelėmis.
- Patiekite lėkštėje ryžius ir kario padažą, viršuje išdėliokite augalinių šnicelių juosteles ir papuoškite šviežia kalendra.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)