Karis su augalinio šnicelio „katsu”

Aromatingas karis drauge su „Garden Gourmet” augaliniu šniceliu – maistinga klasikinio japoniško „katsu” interpretacija.

Reikės:

4 porcijoms

  • 2 pakelių „Garden Gourmet” augalinių šnicelių
  • 300 g maišytų ryžių
  • 1 didelės raudonosios paprikos
  • 1 didelio svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus
  • 1 v.š. pomidorų tyrės
  • 1 v.š. garam masala prieskonių
  • 1 v.š. kario miltelių
  • 1 v.š. miltų
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 200 ml kokosų pieno
  • 1 agurko
  • 1 didelės morkos
  • 1 žaliosios citrinos
  • 1 a.š. imbiero sirupo
  • 1 ryšelio šviežios kalendros
  • Druskos ir pipirų

Eiga:

  1. Paruoškite daržoves kario padažui. Sutrinkite česnaką ir supjaustykite svogūną su raudonąja paprika.
  2. Pakepinkite daržoves aliejuje – tol, kol svogūnas taps peršviečiamas. Į mišinį sudėkite pomidorų tyrę ir pakaitinkite dar maždaug minutę. Tada suberkite garam masala, karį ir miltus. Pakepinkite dar kelias minutes ir tuomet supilkite sultinį. Užvirkite ir leiskite kelias minutes pasitroškinti.
  3. Supilkite kokosų pieną ir troškinkite toliau, pagardindami mišinį druska (jei norisi).
  4. Tuo pačiu metu išvirkite ryžius (pagal instrukciją ant pakuotės).
  5. Paruoškite salotas. Juostelėmis supjaustykite agurką ir morką (tam patogu pasitelkti daržovių lupimo įrankį). Sumaišykite ir pagardinkite žaliosios citrinos sultimis, imbiero sirupu, druska bei pipirais.
  6. Pakepinkite „Garden Gourmet” augalinius šnicelius (pagal instrukciją ant pakuotės) – taip, kad jie taptų traškūs ir įgautų auksinę rudą spalvą. Tuomet supjaustykite augalinius šnicelius juostelėmis.
  7. Patiekite lėkštėje ryžius ir kario padažą, viršuje išdėliokite augalinių šnicelių juosteles ir papuoškite šviežia kalendra.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)
Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis