Kepti granolos batonėliai

Tegyvuoja avižos! Traškūs batonėliai su migdolų riešutais ir saulėgrąžomis taps išsigelbėjimu visiems, ieškantiems skanių ir sveikų augalinių užkandžių. 

Reikės:

  • 200 g avižinių dribsnių
  • 70 g migdolų riešutų (smulkintų)
  • 70 g saulėgrąžų
  • 5 v.š. maltų linų sėmenų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 a.š. malto cinamono
  • 6 minkštų datulių (supjaustytų į 4–6 dalis – jei datulės kietos, pamirkykite šiltame vandenyje maždaug 30 minučių)
  • 60 g riešutų sviesto (pavyzdžiui, žemės riešutų)
  • 80 g kokosų aliejaus
  • 100 ml klevų arba ryžių sirupo (recepte lygiomis dalimis buvo derinti abu)

Eiga:

  1. Suberkite avižinius dribsnius, riešutus bei saulėgrąžas į kepimo skardą ir pašaukite į iki 160 °C temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 15 minučių arba tol, kol ingredientai švelniai apskrus.
  2. Į dubenį suberkite švelniai paskrudintus avižinius dribsnius, riešutus bei saulėgrąžas drauge su maltais linų sėmenimis, druska, cinamonu ir datulėmis. Viską sumaišykite.
  3. Supilkite riešutų sviestą, kokosų aliejų, klevų ir (arba) ryžių sirupą į nedidelį puodą ir tolygiai maišydami pakaitinkite – taip, kad ingredientai gerai susimaišytų.
  4. Gautą masę užpilkite ant dubenyje sudėto mišinio ir gerai išmaišykite, kad ja gerai pasidengtų visi sausi ingredientai.
  5. Sukrėskite mišinį į kepimo popieriumi išklotą indą (recepte buvo naudojama 34 cm x 24 cm didumo skarda) ir paskirstykite. Kad masė gerai susipresuotų, ant viršaus uždėkite kepimo popierių ir per visą plotą gerai paspaudinėkite su plokščiu stiklinės ar kito indo dugnu.
  6. Pašaukite į iki 160 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 25 minutes – tol, kol krašteliai gražiai paruduos. Ištraukę masę iš orkaitės leiskite jai pilnai atvėsti kepimo inde. Tik pilnai atvėsęs kepinys taps pakankamai kietas ir traškus.
  7. Paėmę už kepimo popieriaus kraštelių ištraukite masę iš kepimo indo ir padėkite ant stalo ar didesnės pjaustymo lentelės. Supjaustykite norimo dydžio batonėliais. Nesuvalgytus batonėlius laikykite sandariame inde (iki savaitės).

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Jūratei Navikienei iš tinklaraščio www.valgykimesveikiau.lt (@valgykimesveikiau)

Nuotrauka: Patrycja Jadach

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis