Keptos bok choy salotos

Kininio bastučio, plačiau žinomo kaip bok choy arba pak choi, salotos išsiskiria turtinga maistine sudėtimi ir yra mėgstamos dėl traškių bei sultingų savo stiebų. Dar vienas privalumas – šias salotas galima valgyti ne tik žalias, bet virtas bei pakepintas.

Reikės:

  • 250 g jaunų kininio bastučio (bok choy) salotų
  • 2 a.š. aliejaus
  • 2 trinto česnako skiltelių
  • 1/2 v.š. sojų padažo
  • 1/2 v.š. grybų padažo
  • Druskos ir pipirų
  • Patiekimui: sezamo sėklų ir (arba) smulkintų raudonojo pipiro dribsnių

Eiga:

  1. Užvirinkite didelį puodą vandens su druska. Šalia paruoškite dubenį vandens su ledukais. Vandeniui užvirus, sudėkite bok choy ir maždaug 1 minutę pavirkite. Tada salotas nusunkite ir perkelkite į vandenį su ledukais, kad sustabdytumėte virimo procesą. Kai salotos atvės, dar kartą jas nusunkite ir nusausinkite švarių rankšluosčiu arba popierinėmis šluostėmis.
  2. Pakaitinkite aliejų keptuvėje virš aukštos kaitros. Suberkite česnaką ir trumpai (maždaug 30 sekundžių) pakepinkite, kol pasklis malonus kvapas.
  3. Sudėkite bok choy ir, vis pamaišydami, pakepinkite (maždaug 2–3 minutes), kad salotos pasidengtų česnaku ir įgautų auksinį atspalvį.
  4. Įpilkite sojų ir grybų padažo ir, toliau maišydami, dar šiek tiek (maždaug 1 minutę) pakepkite, kad salotos tolygiai pasidengtų visais pagardais.
  5. Perkelkite bok choy į serviravimo indą, pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite, galite papuošti sezamo sėklomis ir (arba) smulkintais raudonojo pipiro dribsniais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis