Reikės:
- 250 g jaunų kininio bastučio (bok choy) salotų
- 2 a.š. aliejaus
- 2 trinto česnako skiltelių
- 1/2 v.š. sojų padažo
- 1/2 v.š. grybų padažo
- Druskos ir pipirų
- Patiekimui: sezamo sėklų ir (arba) smulkintų raudonojo pipiro dribsnių
Eiga:
- Užvirinkite didelį puodą vandens su druska. Šalia paruoškite dubenį vandens su ledukais. Vandeniui užvirus, sudėkite bok choy ir maždaug 1 minutę pavirkite. Tada salotas nusunkite ir perkelkite į vandenį su ledukais, kad sustabdytumėte virimo procesą. Kai salotos atvės, dar kartą jas nusunkite ir nusausinkite švarių rankšluosčiu arba popierinėmis šluostėmis.
- Pakaitinkite aliejų keptuvėje virš aukštos kaitros. Suberkite česnaką ir trumpai (maždaug 30 sekundžių) pakepinkite, kol pasklis malonus kvapas.
- Sudėkite bok choy ir, vis pamaišydami, pakepinkite (maždaug 2–3 minutes), kad salotos pasidengtų česnaku ir įgautų auksinį atspalvį.
-
Įpilkite sojų ir grybų padažo ir, toliau maišydami, dar šiek tiek (maždaug 1 minutę) pakepkite, kad salotos tolygiai pasidengtų visais pagardais.
- Perkelkite bok choy į serviravimo indą, pagardinkite druska bei pipirais. Jei norite, galite papuošti sezamo sėklomis ir (arba) smulkintais raudonojo pipiro dribsniais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)