Keptos daržovės su „Anamma” kukuliukais

Šiltas ir greitai pagaminamas patiekalas šviežių šakninių daržovių mėgėjams. Pagardinkite karštas salotas „Anamma” augaliniais kukuliukais, tinkančiais visiems, norintiems paįvairinti savo racioną.

Reikės:

3 porcijoms

  • 300 g „Anamma“ augalinių kukuliukų
  • 400 g konservuotų avinžirnių
  • 1 saldžiosios bulvės
  • 2 morkų
  • 2 rausvųjų svogūnų
  • Pusės brokolio
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. druskos
  • 1 a.š. česnako granulių
  • 1 a.š. džiovintų prieskoninių žolelių
  • 1/2 a.š. rūkytos paprikos miltelių
  • 1/2 a.š. grūstų juodųjų pipirų
  • Patiekimui: šviežių prieskoninių žolelių

Padažui

  • 1 skiltelės česnako (tarkuotos)
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 v.š. citrinos sultys
  • 1 v.š. klevų sirupo
  • 1 a.š. garstyčių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/4 a.š. grūstų juodųjų pipirų

Eiga:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros (režimu „kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu”). Išklokite kepimo skardą kepimo popieriumi.
  2. Supjaustykite saldžiąją bulvę nedideliais kubeliais, morkas – nestambiomis riekelėmis, brokolius – žiedynėliais, o raudonuosius svogūnus – skiltelėmis.
  3. Dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, druską, česnako granules, džiovintas žoleles, rūkytą papriką ir pipirus.
  4. Į didelį dubenį sudėkite pjaustytas daržoves, avinžirnius ir šaldytus „Anamma“ augalinius kukuliukus. Užpilkite padažu ir gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų kuo tolygiau.
  5. Suberkite į kepimo skardą ir paskirstykite (vienu sluoksniu).
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tuomet trumpam praverkite orkaitę, pamaišykite, kad kaitinimas vyktų tolygiau, ir kepkite dar 5–10 minučių. Jei matote, kad kai kurios daržovės jau iškepė (pavyzdžiui, brokoliams gali užtekti trumpesnio kepimo laiko), išimkite jas anksčiau, likusias palikdami kepti toliau.
  7. Kol daržovės ir kukuliukai kepa, paruoškite padažą. Visus jam skirtus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės.
  8. Keptas daržoves, avinžirnius ir kukuliukus sudėkite į dubenėlius. Apliekite padažu ir patiekite, kol ingredientai neatšalo.

Skanaus!

Dar šiek tiek patarimų:

  • Kepimui galite rinktis pačias įvairiausias daržoves, tačiau atkreipkite dėmesį į jų kepimo laiką. Ilgiau kepančias (pavyzdžiui, morkas, bulves) supjaustykite mažesniais gabalėliais, o greičiau iškepančias (pavyzdžiui, brokolius, cukinijas) – didesniais.
  • Patiekalą galite patiekti ir bendrame dubenyje, kaip šiltas daržovių salotas su kukuliukais.

Už receptą dėkojame: „Anamma“ (@anamma_lietuva)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis