Reikės:
- 1 pakelio „Liveg“ augalinio tuno
- 2 saldžiųjų bulvių (600–700 g)
- 30 g augalinio majonezo
- 5 g švelnaus skonio garstyčių
- 100 g „Well Done“ konservuotų kukurūzų
- 1 mažo (maždaug 60 g) raudonojo svogūno
- Žiupsnelio druskos ir juodųjų pipirų
- 1 a.š. česnako granulių
- 20 g svogūnų laiškų
- 15 g krapų
- 50 ml acto
- 50 ml šilto vandens
- 1 a.š. cukraus
- Šlakelio alyvuogių aliejaus
- Saujos „Well Done“ arba kito mėgstamų salotų mišinio
Eiga:
- Gerai nuplaukite saldžiąsias bulves.
- Ištepkite alyvuogių aliejumi. Kelis kartus įbeskite šakute arba mediniu iešmeliu, kad kepant gerai išeitų karštis.
- Įvyniokite bulves į kepimui skirtą foliją (kiekvieną atskirai) ir kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (maždaug 45 minutes). Bulvės turi tapti minkštos, bet nepatižusios.
- Kol kepa bulvės, paruoškite įdarą ir lengvai marinuotus svogūnus.
- Įdarui sumaišykite „Liveg“ augalinį tuną su augaliniu majonezu, garstyčiomis, konservuotais kukurūzais, smulkintais krapais ir svogūno laiškais. Įberkite druskos, pipirų bei česnako granulių. Perpjaukite per pusę raudonąjį svogūną ir, susmulkinę pirmąją jo dalį, suberkite prie kitų įdarui skirtų ingredientų. Viską gerai išmaišykite ir patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.
- Paruoškite lengvai marinuotus svogūnus. Riekelėmis supjaustykite antrąją (įdare nepanaudotą) svogūno pusę ir sudėkite į nedidelį stiklainiuką arba dubenėlį. Sumaišykite actą, vandenį, cukrų ir supilkite ant svogūnų. Įberkite kelis juodųjų pipirų žirnelius ir palikite marinuotis – tol, kol iškeps bulvės.
- Bulvėms iškepus, leiskite joms truputį atvėsti, o tada – išimkite iš folijos.
- Sudėkite bulves į lėkštę. Įpjaukite (išilgai) ir šiek tiek praplėskite, kad patogiai tilptų paruoštas įdaras.
- Sudėkite įdarą į saldžiųjų bulvių vidurį. Patiekite su salotomis bei marinuotas svogūnais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei iš @buckwheatandvanillastudio (sukurta lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA)