Kokosų pieno lešių troškinys

Kokosų pieno ir lęšių troškinys

Šis troškinys – puikus augalinių baltymų bei skaidulų šaltinis. Sotus, maistingas ir jaukus patiekalas kiekvienai dienai.

Reikės:

4–5 porcijoms

  • 200 g lęšių (nevirtų)
  • 450 ml vandens
  • 1 daržovių sultinio kubelio (kubelių kiekį gali nulemti instrukcijos ant sultinio pakuotės – dėkite tiek, kad užtektų pusei litro vandens)
  • 1 skardinės (400 ml) kokosų pieno
  • 1 svogūno
  • 4 česnako skiltelių
  • 2 vidutinio dydžio arba 3–4 mažų morkų (nenuluptos svėrė 220 g)
  • 1 raudonosios paprikos
  • 1 a.š. kumino
  • 1 a.š. kario
  • 1 a.š. maltos ciberžolės
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Pasirinktų ryžių (patiekimui)
  • Druskos (pagal poreikį)

Eiga:

  1. Lęšius užpilkite vandeniu (taip, kad vandens būtų bent dvigubai daugiau nei pačių lęšių) ir palaikykite brinkti – per naktį arba bent kelioms valandoms iki tol, kol pradėsite gaminti troškinį.
  2. Susmulkinkite visas daržoves. Česnaką, svogūną ir papriką supjaustykite smulkiais, o morkas (pagal poreikį, nuskutę) – nedideliais gabaliukais.
  3. Į keptuvę įpilkite ir įkaitinkite maždaug 1 v.š. aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūną ir česnaką. Kepkite apie 4–5 minutes arba kol suminkštės ir pradės geltonuoti.
  4. Jeigu Jūsų keptuvė didelė – visą troškinį galite gaminti joje, o jei mažesnė – procesą perkelkite į puodą. Į keptuvę arba puodą (kartu su apkeptu svogūnu ir česnaku) sudėkite smulkintą papriką ir morkas, suberkite išmirkytus ir nuplautus lęšius. Supilkite vandenį ir kokosų pieną. Nesijaudinkite, jei kokosų pienas skardinėje pavirto į kremą: verdant jis išsilydys. Taip pat įdėkite sultinio kubelį.
  5. Sudėkite prieskonius – karį, kuminą ir maltą ciberžolę. Viską kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Tada troškinkite ingredientus ant mažos ugnies (apie 25 minutes), pridengę dangčiu ir vis pamaišydami. Jei lęšiai prieš tai nebuvo išmirkyti vandenyje, troškinti gali tekti ilgiau, 30–35 minutes.
  6. Prieš patiekdami, paragaukite, ar netrūksta druskos. Patiekite su virtais ryžiais. Galite apibarstyti sezamo sėklomis arba šviežiomis petražolėmis, apšlakstyti šviežios citrinos sultimis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis