Reikės:
- 400 ml kokosų pieno kietosios dalies arba kremo
- 150 g šviežių arba šaldytų mėlynių
- 100 g cukraus
- 1 v.š. kukurūzų krakmolo
- Kelių lašų vanilės aromato
- 1 v.š. degtinės (nebūtina – ingredientas skirtas padėti, kad ledai nesušaltų į per daug kietos konsistencijos masę)
Eiga:
- Sumaišykite mėlynes ir 50 g cukraus nedideliame puode. Virkite ant vidutinės kaitros (maždaug 5-7 minutes), vis pamaišydami, kol mišinis taps panašus į uogienę. Tada palikite jį šiek tiek atvėsti ir sutrinkite rankiniu arba kitu pasirinktu trintuvu, kad masė taptų vientisesnė.
- Sumaišykite kukurūzų krakmolą ir kokosų pieną. Supilkite į šį mišinį likusius 50 g cukraus, išmaišykite ir virkite ant vidutinės kaitros (maždaug 5–7 minutes), nuolat maišydami, kol masė sutirštės ir pradės burbuliuoti.
- Nukėlę puodą nuo viryklės įmaišykite kelis vanilės aromato lašus ir degtinę (jei naudosite).
- Leiskite masei šiek tiek atvėsti ir tada įmaišykite ją mėlynių mišinį.
- Supilkite ledus į pasirinktą indą ir uždenkite maistine plėvele – taip, kad ji liestųsi prie ledų paviršiaus.
- Palaikykite šaldytuve maždaug 4 valandas arba tol, kol mišinys pilnai atšals. Tada sudėkite ledus dėti į šaldiklį – pirmas 2–3 valandas galite kas 30 minučių juos pramaišyti, kad tekstūra taptų kremiškesnė. Po to palaikykite šaldiklyje per naktį.
- Prieš patiekdami, palaikykite ledus kambario temperatūroje (kelias minutes), kad desertas šiek tiek suminkštėtų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)