Naminiai kokosų pieno ir mėlynių ledai

Augalinius ledus paprasta pasigaminti sutrynus ne tik šaldytą bananą, bet ir kitus mėgstamus vaisius bei uogas. Pasilepinkite gaivinančiu desertu su mėlynėmis, išsiskiriančiu savo spalva ir kreminiu skoniu. 

Reikės:

  • 400 ml kokosų pieno kietosios dalies arba kremo
  • 150 g šviežių arba šaldytų mėlynių
  • 100 g cukraus
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo
  • Kelių lašų vanilės aromato
  • 1 v.š. degtinės (nebūtina – ingredientas skirtas padėti, kad ledai nesušaltų į per daug kietos konsistencijos masę)

Eiga:

  1. Sumaišykite mėlynes ir 50 g cukraus nedideliame puode. Virkite ant vidutinės kaitros (maždaug 5-7 minutes), vis pamaišydami, kol mišinis taps panašus į uogienę. Tada palikite jį šiek tiek atvėsti ir sutrinkite rankiniu arba kitu pasirinktu trintuvu, kad masė taptų vientisesnė.
  2. Sumaišykite kukurūzų krakmolą ir kokosų pieną. Supilkite į šį mišinį likusius 50 g cukraus, išmaišykite ir virkite ant vidutinės kaitros (maždaug 5–7 minutes), nuolat maišydami, kol masė sutirštės ir pradės burbuliuoti.
  3. Nukėlę puodą nuo viryklės įmaišykite kelis vanilės aromato lašus ir degtinę (jei naudosite).
  4. Leiskite masei šiek tiek atvėsti ir tada įmaišykite ją mėlynių mišinį.
  5. Supilkite ledus į pasirinktą indą ir uždenkite maistine plėvele – taip, kad ji liestųsi prie ledų paviršiaus.
  6. Palaikykite šaldytuve maždaug 4 valandas arba tol, kol mišinys pilnai atšals. Tada sudėkite ledus dėti į šaldiklį – pirmas 2–3 valandas galite kas 30 minučių juos pramaišyti, kad tekstūra taptų kremiškesnė. Po to palaikykite šaldiklyje per naktį. 
  7. Prieš patiekdami, palaikykite ledus kambario temperatūroje (kelias minutes), kad desertas šiek tiek suminkštėtų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis