Reikės:
- 330 g vandens
- 30 g ruginių miltų
- 40 g spanguolių
- 20 g sojų padažo
- 5 g kalendros sėklų
- 1 kg Pekino kopūstų
- 200 g baltojo ridiko (tinka ir kaliaropės)
- 100 g morkų
- 150 g saldžių kietų kriaušių (tinka ir obuoliai)
- 7–10 g čili pipirų (be sėklų)
- 100 g raudonųjų saldžiųjų paprikų arba 1 v.š. saldžios rūkytos paprikos
- 4 skiltelės (maždaug 30 g) česnako
- 10 g imbiero
Eiga:
- Supjaustykite šviežias daržoves, vaisius ir prieskonius.
- Paruoškite ruginių miltų kisielių. Užvirinkite 330 g vandens ir jame išmaišykite ruginius miltus. Kiek pavirus, jie pradės tižti ir tirštėti. Tuomet sublenderiuokite juos drauge su spanguolėmis.
- Supilkite į kisielių sojų padažą ir suberkite kalendros sėklas.
- Sumaišykite gautą mišinį drauge su pjaustytomis daržovėmis, vaisiais bei prieskoniais (imbieru ir česnaku). Gerai suslėkite.
- „Kimšk čia” galite ragauti po jau 3 dienų. Jei norite prailginti produkto galiojimo trukmę, laikykite jį šaldytuve.
Dar daugiau patarimų: čia
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Rūtai Lukenskienei („Lukenskų namai”)
Nuotrauka: Anthony Shkraba (Pexels)