Fermentuoti kopūstai „Kimšk čia”

Korėjietišku stiliumi fermentuotus kininius kopūstus – kimchi – galima paįvairinti lietuviškais akcentais – ruginiais miltais, spanguolėmis ir šviežiomis kriaušėmis.

Reikės:

  • 330 g vandens
  • 30 g ruginių miltų
  • 40 g spanguolių
  • 20 g sojų padažo
  • 5 g kalendros sėklų
  • 1 kg Pekino kopūstų
  • 200 g baltojo ridiko (tinka ir kaliaropės)
  • 100 g morkų
  • 150 g saldžių kietų kriaušių (tinka ir obuoliai)
  • 7–10 g čili pipirų (be sėklų)
  • 100 g raudonųjų saldžiųjų paprikų arba 1 v.š. saldžios rūkytos paprikos
  • 4 skiltelės (maždaug 30 g) česnako
  • 10 g imbiero

Eiga:

  1. Supjaustykite šviežias daržoves, vaisius ir prieskonius.
  2. Paruoškite ruginių miltų kisielių. Užvirinkite 330 g vandens ir jame išmaišykite ruginius miltus. Kiek pavirus, jie pradės tižti ir tirštėti. Tuomet sublenderiuokite juos drauge su spanguolėmis.
  3. Supilkite į kisielių sojų padažą ir suberkite kalendros sėklas.
  4. Sumaišykite gautą mišinį drauge su pjaustytomis daržovėmis, vaisiais bei prieskoniais (imbieru ir česnaku). Gerai suslėkite.
  5. „Kimšk čia” galite ragauti po jau 3 dienų. Jei norite prailginti produkto galiojimo trukmę, laikykite jį šaldytuve.

Dar daugiau patarimų: čia

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Rūtai Lukenskienei („Lukenskų namai”)

Nuotrauka: Anthony Shkraba (Pexels)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis