Reikės:
3 porcijoms
- Maždaug 700 g cukinijos
- 2 bulvių
- 1 svogūno
- 4 česnako skiltelių
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 kubelio daržovių sultinio
- 600 ml vandens
- 1 a.š. kario
- 1 a.š. ciberžolės
- Žiupsnio pipirų
- 300 ml riebaus kokosų pieno
Eiga:
- Susmulkinkite cukiniją kubeliais. Jeigu daržovė turi dideles sėklas, jas pašalinkite. Taip pat galite nulupti ir žievę (jei ji kieta).
- Nulupkite ir kubeliais susmulkinkite bulves.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnako skilteles.
- Į puodą įpilkite aliejaus, įkaitinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir pakepinkite (keletą minučių).
- Į puodą supilkite vandenį, įdėkite sultinio kubelį, smulkintą cukiniją bei bulves ir virkite maždaug 25–30 minučių.
- Kai daržovės išvirs, įberkite kario bei ciberžolės, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms atvėsti.
- Sumalkite visus ingredientus rankiniu trintuvu (iki vientisos masės).
- Įpilkite kokosų pieno ir gerai išmaišykite.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)