Raktažodžiai:

Kremiška daržovių ir grybų sriuba

Šaltuoju metu laiku sušilti padės kremiška daržovių ir grybų sriuba. Recepto autoriai – prekių ženklas „Garden Gourmet” – kviečia ją pagardinti maistingais falafeliais.

Reikės:

2 porcijoms

  • 1 pakelio „Garden Gourmet” falafelių
  • 250–300 g mėgstamų grybų mišinio (pavyzdžiui, voveraičių, pievagrybių ir kt.)
  • 1 nedidelės morkos
  • 1/4 pankolios galvos
  • 1 mažo svogūno
  • 1000 ml daržovių sultinio (jam paruošti turėtų pakakti vidutiniškai 1 sultinio kubelio)
  • 150–200 ml augalinės grietinėlės
  • Alyvuogių aliejaus (kepimui)
  • Kelių čiobrelio šakelių (patiekimui)

Eiga:

  1. Supjaustykite morką, pankolį ir svogūną mažais gabalėliais. Stambiai sukapokite grybus. Pakepinkite daržoves alyvuogių aliejuje – tol, kol svogūnai taps permatomi. Tada sudėkite ir taip pat pakepinkite grybus.
  2. Supilkite sultinį ir palaukite, kol sriuba užvirs. Tuomet supilkite augalinę grietinėlę, išmaišykite ir dar kartą užvirinkite. Jei norite, įberkite šiek tiek druskos.
  3. Atskirai pakepinkite „Garden Gourmet” falafelius (pagal instrukcijas ant pakuotės) ir padalinkite juos į dubenis, iš kurių valgysite sriubą.
  4. Išpilstykite ant fafelių sriubą ir pagardinkite čiobrelių šakelėmis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis