Reikės:
2 porcijoms
- 1 pakelio „Garden Gourmet” falafelių
- 250–300 g mėgstamų grybų mišinio (pavyzdžiui, voveraičių, pievagrybių ir kt.)
- 1 nedidelės morkos
- 1/4 pankolios galvos
- 1 mažo svogūno
- 1000 ml daržovių sultinio (jam paruošti turėtų pakakti vidutiniškai 1 sultinio kubelio)
- 150–200 ml augalinės grietinėlės
- Alyvuogių aliejaus (kepimui)
- Kelių čiobrelio šakelių (patiekimui)
Eiga:
- Supjaustykite morką, pankolį ir svogūną mažais gabalėliais. Stambiai sukapokite grybus. Pakepinkite daržoves alyvuogių aliejuje – tol, kol svogūnai taps permatomi. Tada sudėkite ir taip pat pakepinkite grybus.
- Supilkite sultinį ir palaukite, kol sriuba užvirs. Tuomet supilkite augalinę grietinėlę, išmaišykite ir dar kartą užvirinkite. Jei norite, įberkite šiek tiek druskos.
- Atskirai pakepinkite „Garden Gourmet” falafelius (pagal instrukcijas ant pakuotės) ir padalinkite juos į dubenis, iš kurių valgysite sriubą.
- Išpilstykite ant fafelių sriubą ir pagardinkite čiobrelių šakelėmis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Garden Gourmet Lietuva (@garden_gourmet_lt)
