Reikės:
1 salotų porcijai
- Dubenėlio pasirinktų salotų (recepte naudotas „Iceberg“ ir rukolos salotų mišinys)
- 2 ridikėlių
- Šiek tiek agurko
- ¼ raudonosios saldžiosios paprikos
- Šiek tiek petražolių arba krapų
- ¼ vidutinio dydžio svogūno
- 3–4 v.š. virtos bolivinės balandos (kynvos) kruopų
- 3 v.š. konservuotų kukurūzų
- 2–3 saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- Žiupsnio druskos
Kepintų avinžirnių pagardui
- Saujos konservuotų arba virtų avinžirnių
- 1 česnako skiltelės
- Žiupsnio druskos
- ½ a.š. raudonosios saldžiosios paprikos miltelių
- ½ a.š. raudonėlių
Eiga:
- Pakepinkite avinžirnius keptuvėje su šaukšteliu aliejaus, prieskoniais bei česnaku – bent keletą minučių arba tol, kol avinžirniai apskrus.
- Atskirame dubenyje gerai sumaišykite salotoms skirtus ingredientus.
- Suberkite ant salotų pakepintus avinžirnius sudėti. Jei norite, patiekalą taip pat galima pagardinti kanapių arba kitomis mėgstamomis sėklomis.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš www.plantasticka.lt (@plantasticka)