Bolivinės balandos ir avinžirnių salotos

Salotos su kynva ir avinžirniais

Kartais gali būti sudėtinga sugalvoti, kaip skaniai paruošti bolivinės balandos (kynvos) kruopas. Ne visi susimąsto, kad jos nepriekaištingai tinka sočioms augalinėms salotoms! Paįvairinkite patiekalą kepintais avinžirniais, o daržoves, rekomenduojamas recepte, drąsiai  keiskite kitomis – tokiomis, kurių turite arba kurias labiausiai mėgstate.

Reikės:

1 salotų porcijai

  • Dubenėlio pasirinktų salotų (recepte naudotas „Iceberg“ ir rukolos salotų mišinys)
  • 2 ridikėlių
  • Šiek tiek agurko
  • ¼ raudonosios saldžiosios paprikos
  • Šiek tiek petražolių arba krapų
  • ¼ vidutinio dydžio svogūno
  • 3–4 v.š. virtos bolivinės balandos (kynvos) kruopų
  • 3 v.š. konservuotų kukurūzų
  • 2–3 saulėje džiovintų pomidorų gabalėlių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio druskos

Kepintų avinžirnių pagardui

  • Saujos konservuotų arba virtų avinžirnių
  • 1 česnako skiltelės
  • Žiupsnio druskos
  • ½ a.š. raudonosios saldžiosios paprikos miltelių
  • ½ a.š. raudonėlių

Eiga:

  1. Pakepinkite avinžirnius keptuvėje su šaukšteliu aliejaus, prieskoniais bei česnaku – bent keletą minučių arba tol, kol avinžirniai apskrus.
  2. Atskirame dubenyje gerai sumaišykite salotoms skirtus ingredientus.
  3. Suberkite ant salotų pakepintus avinžirnius sudėti. Jei norite, patiekalą taip pat galima pagardinti kanapių arba kitomis mėgstamomis sėklomis.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš www.plantasticka.lt (@plantasticka)

 

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis