Makaronai su moliūgo padažu

Makaronai su moliūgu ir augaliniu sūriu gali tapti greita ir skania vakariene. Siūlome iš anksto pasiruošti moliūgų tyrę bei iš ryto užmerkti anakardžių riešutus.

Reikės:

  • 400 g makaronų (nevirtų)
  • 1 puodelio moliūgų tyrės
  • 1 puodelio mirkytų anakardžių riešutų
  • 1/2 puodelio migdolų pieno
  • 1/3 puodelio maistinių mielių dribsnių
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo arba kukurūzų miltų
  • 3-5 skiltelės česnako
  • 1 v.š. svogūnų granulių
  • 1 v.š. garstyčių miltelių
  • 1/2 a.š. geros kokybės juodųjų pipirų
  • 1/2 a.š. druskos
  • 1 a.š. malto muskato
  • 1 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. maltos ciberžolės
  • 3 v.š. aliejaus kepimui ( aš naudoju alyvuogių)
  • Žiupsnelio maistinių mielių ir šalavijo ar čiobrelio maisto patiekimui

Eiga:

  1. Užkaičiame puodą su vandeniu. Vandeniui užvirus, dedame makaronus ir verdame pagal instrukciją. Geriausiai virti al dente.
  2. Kol makaronai verda, ruošiame padažą. Į maisto trintuvą dedame mirkytus anakardžių riešutus ir pilame migdolų pieną. Plakame apie 3-5 minutes, priklausomai nuo trintuvo stiprumo. Svarbu, kad riešutai gerai susiplaktų ir būtų kreminės konsistencijos. Dedame likusius ingredientus į plaktuvą ir vėl plakame apie 3-5 minutes kol viskas gerai susimaišo.
  3. Išvirusius makaronus nusunkiame, dedame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pilame padažą. Kepame apie 3-5 minutes maišant mentele, kol viskas sušyla ir padažas gerai įsigeria į makaronus.
  4. Patiekiant galima pabarstyti maistinių mielių dribsniais, puikiai tinka šviežias šalavijas ar čiobrelis.
  5. Patarimas: naudokite trumpus makaronus su grioveliais, pavyzdžiui Fusilli, Casarecce ar Farfalle, nes padažas geriau įsigeria į tokių formų makaronus.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei iš Buckwheat & Vanilla Studio (@buckwheatandvanillastudio)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis