Marokietiška avinžirnių sriuba

Lengvai pagaminamą patiekalą su avinžirniais kviečia išmėginti lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“, kur greitai ir už gerą kainą įsigysite visus reikiamus ingredientus.

Reikės:

  • Alyvuogių aliejaus (1 valg. š.)
  • Svogūno (1 vnt., susmulkinto)
  • Česnako (2 skiltelių, išspaustų)
  • Čili pipiro (1 vnt., be sėklų, stambiai supjaustyto)
  • Imbiero (1 valg. š., tarkuoto)
  • Kumino (1 arb. š.)
  • Marokietiškų prieskonių mišinio (1 arb. š.)
  • Cinamono (1/4 arb. š.)
  • Raudonųjų pipirų (200 g, konservuotų)
  • Daržovių sultinio (400 ml)
  • Avinžirnių (400 g)
  • 2 citrinų žievelės (supjaustytos)
  • Kuskuso (50 g)
  • Konservuotų pomidorų (2 x 4 g)

Eiga:

  1. Didelėje keptuvėje (arba puode) įkaitinkite aliejų.
  2. Sudėkite svogūną ir česnaką, uždenkite dangčiu ir kepkite 5 min., kartais pamaišydami.
  3. Įberkite čili, imbiero, kumino, prieskonių mišinio bei cinamono ir pakepkite 1 min.
  4. Sudėkite pipirus, pomidorus, supilkite sultinį. Virkite 10 min.
  5. Sutrinkite sriubą plaktuvu iki vientisos masės.
  6. Įmaišykite avinžirnius ir citrinos žieveles.
  7. Sudėkite kuskusą ir palaukite 5 min.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: lietuviškam prekybos tinklui MAXIMA

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis