Meduolinis moliūgų pyragas

Rudeniškas, bet dėl meduolinių skonio natų ir šventiniam stalui tinkantis moliūgų pyragas. Puikiai tinka su augaliniais ledais arba grietinėle, tačiau desertu galite mėgautis ir be priedų.

Rekomenduojame pyragą kepti apvalioje 25 cm skersmens kepimo formoje, kurios gylis 2 cm.

Reikės:

Pagrindui

  • 170 g kvietinių miltų
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. cukraus
  • 113 g augalinio margarino arba sviesto
  • 60 ml šalto vandens

Įdarui

  • 300 g moliūgų tyrės (sumalto kepto moliūgo be priedų)
  • 90 g anakardžių
  • 80 ml kokosų pieno (iš skardinės)
  • 60 g cukraus
  • 50–60 ml klevų sirupo
  • 2 v.š. kukurūzų miltų
  • Šiek tiek vanilės aromato
  • 1,5 a.š. meduolių prieskonių
  • Žiupsnio druskos

Eiga:

  1. Gerai išmaišykite pagrindui skirtus ingredientus. Suformuokite tešlą į rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą – palaikykite bent porą valandų arba per naktį.
  2. Palaikę tešlą šaldytuve, iškočiokite. Tešla gali būti gan biri, todėl tai daryti reikėtų atsargiai. Kočiokite taip, kad tešlos pagrindas atitiktų jūsų pasirinktos kepimo formos apimtis.
  3. Iškočiotą tešlą labai atsargiai sudėkite į kepimo formą. Keliose vietose pabaksnokite šakute ir 7 minutes pakepkite 180 °C karščio temperatūroje. Tada išimkite tešlą kiek atvėsti.
  4. Trintuvu iki vientisos masės sumalkite visus kitus (pyrago įdarui skirtus) ingredientus ir supilkite ant prieš tai pakepto pagrindo.
  5. Kepkite apie 45–50 minutes 180 °C karščio temperatūroje.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis