Rekomenduojame pyragą kepti apvalioje 25 cm skersmens kepimo formoje, kurios gylis 2 cm.
Reikės:
Pagrindui
- 170 g kvietinių miltų
- 1/4 a.š. druskos
- 1/2 a.š. cukraus
- 113 g augalinio margarino arba sviesto
- 60 ml šalto vandens
Įdarui
- 300 g moliūgų tyrės (sumalto kepto moliūgo be priedų)
- 90 g anakardžių
- 80 ml kokosų pieno (iš skardinės)
- 60 g cukraus
- 50–60 ml klevų sirupo
- 2 v.š. kukurūzų miltų
- Šiek tiek vanilės aromato
- 1,5 a.š. meduolių prieskonių
- Žiupsnio druskos
Eiga:
- Gerai išmaišykite pagrindui skirtus ingredientus. Suformuokite tešlą į rutulį, apvyniokite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą – palaikykite bent porą valandų arba per naktį.
- Palaikę tešlą šaldytuve, iškočiokite. Tešla gali būti gan biri, todėl tai daryti reikėtų atsargiai. Kočiokite taip, kad tešlos pagrindas atitiktų jūsų pasirinktos kepimo formos apimtis.
- Iškočiotą tešlą labai atsargiai sudėkite į kepimo formą. Keliose vietose pabaksnokite šakute ir 7 minutes pakepkite 180 °C karščio temperatūroje. Tada išimkite tešlą kiek atvėsti.
- Trintuvu iki vientisos masės sumalkite visus kitus (pyrago įdarui skirtus) ingredientus ir supilkite ant prieš tai pakepto pagrindo.
- Kepkite apie 45–50 minutes 180 °C karščio temperatūroje.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)
