Reikės:
2 porcijoms
- 1 ryšulėlio soba makaronų
- Saujos šviežių arba džiovintų shiitake grybų
- 90 g kietojo tofu
- 2 bok choy salotų
- 3 česnako skiltelių
- 1 nykščio dydžio imbiero gabalėlio
- 500 ml daržovių sultinio
- 250 ml skysčio, atlikusio nuo mirkytų shiitake grybų (jei naudosite šviežius, tiesiog įpilkite tokį patį kiekį sultinio)
- 2 v.š. sojų padažo
- 1 v.š. ryžių acto
- 2 v.š. miso pastos
Patiekimui
- Svogūno laiškų
- Sezamo sėklų
- Šviežių kalendrų
Eiga:
- Jei naudosite džiovintus shiitake, užpilkite juos 250 ml verdančio vandens ir palikite mirkti bent 10 minučių.
- Uždėkite virti soba makaronus. Jiems išvirus, perplaukite šaltu vandeniu (kad nustotų virti ir neištižtų), o tada atidėkite.
- Ant sezamų aliejaus maždaug minutę pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką ir imbierą.
- Sudėkite grybus ir bok choy. Užpilkite 1 v.š. sojos ir, vis pamaišydami, kepkite maždaug 5 minutes.
- Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Supilkite sultinį arba mirkytų grybų skystį, soją bei actą, sudėkite tofu. Įmaišykite miso pastą ir leiskite mišiniui pavirti (maždaug 10–15 minučių), kol bok choy suminkštės.
- Makaronus sudėkite tik baigus virti sriubai arba iš karto dėkite juos į dubenį, iš kurio valgysite sriubą. Užberkite sezamo sėklų, kalendros, svogūno laiškų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)