Miso sriuba su soba makaronais

Jei esate valgę azijietiškuose restoranuose, turbūt ragavote miso sriubos. Jos galite pasidaryti ir namuose – didelių pastangų tam neprireiks, patiekalas nenusileis populiarių restoranų meniu siūlomiems variantams.

Reikės:

2 porcijoms

  • 1 ryšulėlio soba makaronų
  • Saujos šviežių arba džiovintų shiitake grybų
  • 90 g kietojo tofu
  • 2 bok choy salotų
  • 3 česnako skiltelių
  • 1 nykščio dydžio imbiero gabalėlio
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 250 ml skysčio, atlikusio nuo mirkytų shiitake grybų (jei naudosite šviežius, tiesiog įpilkite tokį patį kiekį sultinio)
  • 2 v.š. sojų padažo
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 2 v.š. miso pastos

Patiekimui

  • Svogūno laiškų
  • Sezamo sėklų
  • Šviežių kalendrų

Eiga:

  1. Jei naudosite džiovintus shiitake, užpilkite juos 250 ml verdančio vandens ir palikite mirkti bent 10 minučių.
  2. Uždėkite virti soba makaronus. Jiems išvirus, perplaukite šaltu vandeniu (kad nustotų virti ir neištižtų), o tada atidėkite.
  3. Ant sezamų aliejaus maždaug minutę pakepinkite smulkiai supjaustytą česnaką ir imbierą.
  4. Sudėkite grybus ir bok choy. Užpilkite 1 v.š. sojos ir, vis pamaišydami, kepkite maždaug 5 minutes.
  5. Sumažinkite ugnį iki vidutinės. Supilkite sultinį arba mirkytų grybų skystį, soją bei actą, sudėkite tofu. Įmaišykite miso pastą ir leiskite mišiniui pavirti (maždaug 10–15 minučių), kol bok choy suminkštės.
  6. Makaronus sudėkite tik baigus virti sriubai arba iš karto dėkite juos į dubenį, iš kurio valgysite sriubą. Užberkite sezamo sėklų, kalendros, svogūno laiškų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Tofu visai ne fu (@tofuvisainefu)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis