Moliūgų kokteilis su meduolių prieskoniais

Šiame recepte rekomenduojami meduolių prieskoniai skirti atkurti populiaraus „Pumpkin spice“ gėrimo skonį. Jei mišinio neturite, sumaišykite pavienius virtuvėje turimus prieskonius (imbierą, gvazdikėlius, muskatus, cinamoną) ir mėgaukitės šildančiais rudens aromatais.

Reikės:

2 porcijoms

  • 110 g šaldytos moliūgų tyrės be priedų (galima naudoti ir šviežią arba atitirpintą, tik tada kokteilis išeis skystesnis)
  • 110 g šaldyto banano (svarbu užšaldyti gerai sunokusį)
  • Maždaug 1/2 a.š. meduolių prieskonių
  • 1 (maždaug 20 g) šviežios datulės
  • 1 a.š. (maždaug 15 g) riešutų sviesto be priedų
  • 270 ml avižų pieno
  • 1/2 a.š. „Maca“ miltelių (nebūtina)

Eiga:

  1. Paruoškite moliūgų tyrę.
  2. Rankiniu ar kitu turimu trintuvu sumalkite visus ingredientus iki vientisos masės.

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis