(Ne)tuno salotos

Renkantis augalinį maistą normalu pasiilgti ir dalies visavalgiškų patiekalų skonio. Platus parduotuvių asortimentas šiandien padeda atkurti bet kokių mėgstamų ingredientų savybes. Šiose (ne)tuno salotose jūros skoniais padės mėgautis sveikatai naudingi „nori“ dumbliai. Skanaukite su žalumynais, įdarykite sumuštinius, sukite į tortilijas arba valgykite vienas.

Reikės:

2 porcijoms

  • 1 skardinės (240 g) virtų arba konservuotų avinžirnių
  • 1 saliero stiebo
  • 1 mažo raudonojo svogūno
  • 2 v.š. smulkintų marinuotų agurkėlių
  • 2 v.š. marinuotų agurkėlių skysčio
  • Pusės gerai sunokusio avokado (arba 2 v.š. augalinio majonezo)
  • 1–2 v.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. garstyčių
  • 1 v.š. smulkintų „nori“ dumblių lapo
  • Saujos šviežios kalendros
  • Žiupsnio druskos ir pipirų
  • Pasirinktų salotų arba duonos, jei bus ruošiami sumuštiniai

Eiga:

  1. Nuplaukite ir nusausinkite avinžirnius. Sudėję juos į indą gerai sutrinkite šakute – taip, kad visi avinžirniai būtų susmulkinti tolygiai.
  2. Labai smulkiai supjaustykite likusius ingredientus, rankiniu trintuvu arba peiliu susmulkinkite pusę „nori“ lapo ir viską sumaišykite su trintais avinžirniais. Gautas salotas dar šiek tiek patrinkite šakute, kad ingredientai gerai išsimaišytų.
  3. Patiekite su pasirinktais priedais arba valgykite vienas.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis