Reikės:
2 porcijoms
- 1 skardinės (240 g) virtų arba konservuotų avinžirnių
- 1 saliero stiebo
- 1 mažo raudonojo svogūno
- 2 v.š. smulkintų marinuotų agurkėlių
- 2 v.š. marinuotų agurkėlių skysčio
- Pusės gerai sunokusio avokado (arba 2 v.š. augalinio majonezo)
- 1–2 v.š. citrinos sulčių
- 2 a.š. garstyčių
- 1 v.š. smulkintų „nori“ dumblių lapo
- Saujos šviežios kalendros
- Žiupsnio druskos ir pipirų
- Pasirinktų salotų arba duonos, jei bus ruošiami sumuštiniai
Eiga:
- Nuplaukite ir nusausinkite avinžirnius. Sudėję juos į indą gerai sutrinkite šakute – taip, kad visi avinžirniai būtų susmulkinti tolygiai.
- Labai smulkiai supjaustykite likusius ingredientus, rankiniu trintuvu arba peiliu susmulkinkite pusę „nori“ lapo ir viską sumaišykite su trintais avinžirniais. Gautas salotas dar šiek tiek patrinkite šakute, kad ingredientai gerai išsimaišytų.
- Patiekite su pasirinktais priedais arba valgykite vienas.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Ivetai Klimavičiūtei iš tinklaraščio www.plantasticka.lt (@plantasticka)