Reikės:
- 320 g šviežio (arba, jei turite, šaldyto) ananaso
- 1 vidutinio dydžio gerai sunokusio banano
- 120 ml kokosų pieno kietosios dalies
- Šiek tiek kokoso drožlių (nebūtina)
Eiga:
-
Supjaustykite ananasą kubeliais, bananą griežinėliais ir užšaldykite (šaldymo kameroje). Palaikykite vaisius šaldiklyje bent kelias valandas ar dar geriau – per naktį.
-
Sudėkite šaldytą bananą, ananasą ir kokosų pieną į indą, kuriame malsite ledus. Tam rekomenduojame pasitelkti rankinį trintuvą arba maisto procesorių.
-
Sumalkite visus ingredientus iki vientisos masės. Ledus galite valgyti iškart arba palaikyti šaldiklyje (maždaug 20–30 minučių), kad desertas labiau sukietėtų. Jei ledus šaldiklyje laikysite ilgiau (pavyzdžiui, per naktį), išėmę palaikykite juos kambario temperatūroje (maždaug 20–30 minučių), kad desertas šiek tiek suminkštėtų.
-
Prieš patiekiant, ant ledų galima užberti kokoso drožlių.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Plantasticka (@plantasticka)