Sviestinių pupelių ir špinatų troškinys pomidorų padaže

Sviestinės pupelės pomidorų padaže

Maistingas, sodrių skonių kupinas troškinys, kuriam paruošti jėgų pakaks net ir grįžus po sunkios darbo dienos.

Reikės:

4 porcijoms

  • 2 skardinių (2 x 326 g) konservuotų sviestinių pupelių – nusunktos pupelės turėtų sverti 2 x 285 g
  • 1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • Šlakelio (maždaug 80 ml) šalto filtruoto vandens
  • 200 g mažų pomidoriukų
  • 1 vidutinio dydžio baltojo svogūno
  • 2–3 skiltelių česnako
  • 1 a.š. maltų saldžiosios paprikos prieskonių
  • 1 a.š. maltų rūkytos paprikos prieskonių
  • 1 a.š. malto kumino (nebūtina)
  • Juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
  • 400 g šviežių špinatų
  • 2 v.š. saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
  • Saujelės šviežių žalumynų (mėtos, petražolių, baziliko)

Eiga:

  1. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.
  2. Į keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir, jam įkaitus, suberkite svogūną. Šiek tiek apkepkite ir sudėkite smulkintą česnaką.
  3. Ingredientams apkepus (maždaug po 3–5 minučių), suberkite prieskonius ir nusunktas pupeles. Maišydami pakepinkite dar 5 minutes.
  4. Užpilkite konservuotais smulkintais pomidorais ir šlakeliu vandens. Viską gerai išmaišykite.
  5. Sudėkite mažus pomidoriukus, dar kartą išmaišykite ir leiskite ingredientams troškintis – ant vidutinės kaitros, maždaug 10 minučių.
  6. Galiausiai sudėkite šviežius špinatus ir darsyk gerai išmaišykite (šviežių špinatų tūris gana didelis, todėl sudėkite juos į troškinį per 4–5 kartus, vis pamaišydami). Atskirai špinatų troškinti nebereikia, jie suminkštės nuo patiekalo kaitros.
  7. Patikrinkite, ar netrūksta druskos ir pipirų (pagal skonį).
  8. Prieš patiekdami, užberkite smulkintų šviežių žalumynų.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei (@buckwheatandvanillastudio)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis