Reikės:
4 porcijoms
- 2 skardinių (2 x 326 g) konservuotų sviestinių pupelių – nusunktos pupelės turėtų sverti 2 x 285 g
- 1 skardinės (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
- Šlakelio (maždaug 80 ml) šalto filtruoto vandens
- 200 g mažų pomidoriukų
- 1 vidutinio dydžio baltojo svogūno
- 2–3 skiltelių česnako
- 1 a.š. maltų saldžiosios paprikos prieskonių
- 1 a.š. maltų rūkytos paprikos prieskonių
- 1 a.š. malto kumino (nebūtina)
- Juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
- 400 g šviežių špinatų
- 2 v.š. saulėgrąžų aliejaus (kepimui)
- Saujelės šviežių žalumynų (mėtos, petražolių, baziliko)
Eiga:
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.
- Į keptuvę įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir, jam įkaitus, suberkite svogūną. Šiek tiek apkepkite ir sudėkite smulkintą česnaką.
- Ingredientams apkepus (maždaug po 3–5 minučių), suberkite prieskonius ir nusunktas pupeles. Maišydami pakepinkite dar 5 minutes.
- Užpilkite konservuotais smulkintais pomidorais ir šlakeliu vandens. Viską gerai išmaišykite.
- Sudėkite mažus pomidoriukus, dar kartą išmaišykite ir leiskite ingredientams troškintis – ant vidutinės kaitros, maždaug 10 minučių.
- Galiausiai sudėkite šviežius špinatus ir darsyk gerai išmaišykite (šviežių špinatų tūris gana didelis, todėl sudėkite juos į troškinį per 4–5 kartus, vis pamaišydami). Atskirai špinatų troškinti nebereikia, jie suminkštės nuo patiekalo kaitros.
- Patikrinkite, ar netrūksta druskos ir pipirų (pagal skonį).
- Prieš patiekdami, užberkite smulkintų šviežių žalumynų.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Aistei Aužbikavičiūtei (@buckwheatandvanillastudio)