Reikės:
- 1 skardinės pupelių (nusausintų)
- 3 v.š. aliejaus
- 1 didelio supjaustyto raudonojo svogūno
- 230 g riekelėmis pjaustytų pievagrybių
- 3 griežinėliais supjaustytų morkų
- 3 griežinėliais supjaustytų saliero stiebų
- 3 trintų česnako skiltelių
- 2 a.š. džiovintų čiobrelių
- 2 a.š. rosmarino
- Druskos ir pipirų (pagal skonį)
- 1 skardinės pomidorų tyrės
- 3–4 puodelių vandens
- 3 daržovių sultinio kubelių
- 450 g kubeliais supjaustytų auksinių bulvyčių
- 1 didelės kubeliais supjaustytos saldžiosios bulvės
- 3 puodelių špinatų
- Patiekimui: kapotų petražolių ir grūstų raudonųjų pipirų (jei norite)
Eiga:
-
Sudėkite pupeles į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
- Į didelį puodą su dangčiu įpilkite aliejaus ir pašildyti virš vidutinio kaitrumo ugnies.
- Sudėkite svogūnus, pievagrybius, morkas, salierą ir česnaką. Kepkite 3–5 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps peršviečiami.
-
Suberkite čiobrelius, rozmariną, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir dar minutę pakepinkite.
-
Supilkite pomidorų tyrę, vandenį, jame ištirpintus sultinio kubelius ir pupelių tyrę. Gerai išmaišykite ir užvirinkite.
-
Kai vanduo pradės virti, sudėkite bulvytes ir sumažinkite ugnį, palikdami ingredientus troškintis (40 minučių, po dangčiu).
- Praėjus šiam laikui, įmaišykite špinatus (troškinyje jie turėtų suminkštėti) ir paragaukite gabalėlį bulvytės, patikrindami, ar daržovės išvirė. Jei ne, dar šiek tiek patroškinkite.
-
Patiekite troškintį drauge su kapota šviežia petražole ir grūstais raudonaisiais pipirais.
Skanaus!
Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)