Pupelių ir šakninių daržovių troškinys

Tirštas ir aromatingas daržovių troškinys su pupelėmis, grybais ir špinatais yra nebrangus, daug baltymų bei skaidulų turinys patiekalas. Mėgaukites namuose arba gaminkite iškylaudami.

Reikės:

  • 1 skardinės pupelių (nusausintų)
  • 3 v.š. aliejaus
  • 1 didelio supjaustyto raudonojo svogūno
  • 230 g riekelėmis pjaustytų pievagrybių
  • 3 griežinėliais supjaustytų morkų
  • 3 griežinėliais supjaustytų saliero stiebų
  • 3 trintų česnako skiltelių
  • 2 a.š. džiovintų čiobrelių
  • 2 a.š. rosmarino
  • Druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • 1 skardinės pomidorų tyrės
  • 3–4 puodelių vandens
  • 3 daržovių sultinio kubelių
  • 450 g kubeliais supjaustytų auksinių bulvyčių
  • 1 didelės kubeliais supjaustytos saldžiosios bulvės
  • 3 puodelių špinatų
  • Patiekimui: kapotų petražolių ir grūstų raudonųjų pipirų (jei norite)

Eiga:

  1. Sudėkite pupeles į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
  2. Į didelį puodą su dangčiu įpilkite aliejaus ir pašildyti virš vidutinio kaitrumo ugnies.
  3. Sudėkite svogūnus, pievagrybius, morkas, salierą ir česnaką. Kepkite 3–5 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps peršviečiami.
  4. Suberkite čiobrelius, rozmariną, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir dar minutę pakepinkite.
  5. Supilkite pomidorų tyrę, vandenį, jame ištirpintus sultinio kubelius ir pupelių tyrę. Gerai išmaišykite ir užvirinkite.
  6. Kai vanduo pradės virti, sudėkite bulvytes ir sumažinkite ugnį, palikdami ingredientus troškintis (40 minučių, po dangčiu).
  7. Praėjus šiam laikui, įmaišykite špinatus (troškinyje jie turėtų suminkštėti) ir paragaukite gabalėlį bulvytės, patikrindami, ar daržovės išvirė. Jei ne, dar šiek tiek patroškinkite.
  8. Patiekite troškintį drauge su kapota šviežia petražole ir grūstais raudonaisiais pipirais.

Skanaus!

Už receptą dėkojame: Toni Okamoto iš tinklaraščio Plant-based on a Budget (@plantbasedonabudget)

Dar daugiau receptų – nemokamoje
Augalinių atradimų programoje.
Prisijunk!
Registruotis